Reclamă

Roșiile și castraveții vândute în magazinele Lidl provin, de fapt, din Buzău și Hunedoara, fiind cultivate de producători locali. Retailerul german, frecventat de mulți români pentru oferta sa variată de produse, își sursează legumele de la agricultori români, susținând astfel producția locală.

Lidl și-a construit reputația pe promovarea producătorilor locali, având încheiate parteneriate cu 150 de astfel de producători. Compania se implică activ în procesul de supraveghere a producției, dar și în cel de transport și depozitare, asigurându-se astfel că pe mesele românilor ajung legume de calitate.

Roșiile de Buzău, prezente în oferta Lidl din anul 2016, sunt furnizate de USPEH Fruct, care le cultivă pe un câmp deschis în Dâmbovița. USPEH Fruct deține, de asemenea, 50 de hectare de sere în localitatea Băleni-Sârbi, pe lângă cele 800 de hectare din localitatea Sălcioara.

Castraveții, pe de altă parte, sunt aduși de la producătorul Grup Prod Corvina, care deține ferme de 15 hectare în Valea Mureșului, Hunedoara.

Totuși, nu doar legumele sunt de la producători locali. Fructele oferite de Lidl provin, de asemenea, de la producători români. Prunele sunt aduse din județul Timiș, de la ferma Kronstadt Fructe, iar pepenele este adus de la Cooperativa Agricolă Gh. Doja din județul Ialomița, conform Fanatik.ro.

Prin această abordare, Lidl sprijină agricultura locală, asigurând în același timp că românii au acces la produse proaspete și de calitate.


Reclamă

Share.

Pasionat de SEO si content writing, Ionut scrie pentru substantial.ro inca din 2018.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro