Reclamă

Consumul de scorţişoară sub formă de pulbere a fost identificat ca având multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea diabetului, combaterea obezităţii, ameliorarea indigestiei şi eliminarea ulcerului gastric.

Potrivit specialiștilor, administrarea unei cantităţi de un vârf de linguriţă de pulbere de scorţişoară înainte de masă poate servi ca un tonic eficient pentru digestie, având un efect reglator pentru diferite tipuri de gastrită şi contribuind la combaterea indigestiei și anorexiei nervoase.

Mai mult, scorţişoara este considerată un aliat valoros în procesul de scădere în greutate, datorită capacităţii sale de a regla activitatea pancreasului şi de a menţine glicemia la un nivel optim. Administrată după masă în doze de aproximativ 1 gram, aceasta ajută la accelerarea digestiei grăsimilor şi stimulează activitatea enzimei tripsina, prevenind în acest mod formarea ţesutului adipos în exces.

Studiile clinice au evidenţiat că o doză zilnică de 3-6 grame de pulbere de scorţişoară poate reduce nivelul glicemiei cu 18-29%. Aceste efecte antidiabetice persistă chiar și la 2-3 săptămâni după încetarea tratamentului. De asemenea, scorţişoara a fost recunoscută pentru proprietăţile sale în combaterea infecţiei cu Helicobacter Pylori, un agent patogen rezistent la multe tipuri de antibiotice, și pentru prevenirea complicaţiilor generate de acesta, cum ar fi gastrita, ulcerul gastro-duodenal și cancerul gastric.

În plus, compuşii aldehida cinamică şi epicatechin din scorţişoară au fost indicaţi ca având potenţialul de a inhiba procesele care declanşează maladia Alzheimer, conform studiilor realizate de Universitatea California din Santa Barbara și cercetărilor efectuate în Israel în anul 2011. Scorţişoara are, de asemenea, efecte antitumorale, atacând celulele mutante fără a afecta celulele sănătoase, și poate preveni anumite tipuri de cancer, printre care cel gastric, intestinal, limfomul malign și leucemia.

Pentru a combate respiraţia urât mirositoare, scorţişoara reglează activitatea gastrică și distruge microbii responsabili de halenă, eliminând mirosurile neplăcute prin uleiurile volatile pe care le conţine. Pentru a beneficia de aceste proprietăţi, pulberea de scorţişoară se poate prepara acasă prin măcinarea batoanelor de scorţişoară, păstrându-se într-un borcan de sticlă ermetic închis, cu o valabilitate de 6 luni de la data preparării. Administrarea recomandată este de un vârf de linguriţă (1 gram) de până la 3-6 ori pe zi, pe o perioadă de 30 de zile, urmată de o pauză de o lună. Totuși, specialiștii avertizează că consumul de scorţişoară nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării, din cauza potenţialelor efecte adverse.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro