Reclamă

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, Partidul Social Democrat (PSD) ar înregistra o victorie categorică în alegerile parlamentare dacă acestea ar avea loc în următoarea duminică.

Conform datelor obținute, 30,2% dintre români și-ar acorda voturile PSD-ului, acest partid fiind apreciat cel mai mult de către alegători. În timp ce PSD ar obține un sprijin semnificativ, Partidul Național Liberal (PNL) ar ocupa locul secund, cu 20,1% din voturi în favoarea lor. De asemenea, partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-ar bucura de o susținere considerabilă, obținând 19,5% dintre opțiunile de vot.

Un element surprinzător al acestui sondaj este faptul că partidul S.O.S., condus de controversata Diana Șoșoacă, ar reuși să treacă pragul necesar intrării în Parlament. Conform datelor, 5,2% dintre români ar opta pentru acest partid, ceea ce ar permite Dianei Șoșoacă și colegilor săi să se alăture corpului legislativ.

Situația partidelor de opoziție

Partidele de opoziție nu au obținut rezultate la fel de impresionante. Uniunea Salvați România (USR) ar înregistra 11,9% dintre voturile românilor, ceea ce îi conferă o poziție bună, dar totuși sub nivelul celor trei partide principale – PSD, PNL și AUR. UDMR, partidul care reprezintă minoritatea maghiară din România, ar câștiga 4,9% dintre voturi, iar Pro România ar obține numai 2% din preferințele de vot ale cetățenilor.

Sondajul a relevat și opțiunile de vot acordate altor partide mai mici. Partidul Verde, cu o agendă axată pe protecția mediului înconjurător, ar beneficia de 1,9% din voturile românilor. Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de fostul președinte Traian Băsescu, ar acumula 1,3% din opțiunile de vot.

SONDAJ Partidul care ar câștiga alegerile parlamentare. Diana Șoșoacă, surpriza totală pe scena politică

Alte partide, precum PUSL, Forța Dreptei și REPER, ar obține între 0,3% și 0,7% din voturile românilor. În plus, 1,3% dintre respondenți au indicat o preferință pentru alt partid care nu a fost menționat în sondaj.

Metodologia sondajului și precizări despre eșantionul de cercetare

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research în perioada 20-27 noiembrie, folosind metoda CATI (interviuri telefonice) prin intermediul unui chestionar structurat.

Eșantionul a avut un volum de 1.100 de persoane și a fost reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative, cum ar fi vârsta, sexul și ocupația, pentru populația neinstituționalizată a României cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor a fost de ±2,95%, cu un grad de încredere de 95%.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro