Reclamă

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a povestit tot ce s-a întâmplat cu bărbatul de 52 de ani, diagnosticat miercuri cu coronavirus. Se pare că bărbatul a fost plecat în Piatra Neamţ la , fiind alături de fiica sa, care acum este la domiciliul din judeţul Ilfov. Pacientul este asistent medical la Spitalul Judeţean Constanţa, însă nu ştie cum a putut să ia coronavirusul, deoarece nu a stat lângă nicio persoană infectată şi nu a călătorit peste graniţă.

Cum explică prefectul de Constanţa situaţia bărbatului infectat

“Am aflat că pe 29 februarie şi pe 1 martie a fost plecat din judeţ în municipiul Piatra Neamţ. În sensul acesta am luat legătura cu prefectul judeţului Neamţ şi l-am informat cu posibilul contact cu persoane din judeţul Neamţ. A fost însoţit de către fata pacientului, care locuieşte în Ilfov. În acest sens am luat legătura cu prefectul judeţului Ilfov pentru a se informa despre această situaţie. În data de 2 martie pacientul de 52 de ani a fost în concediu de odihnă, pe data de 3 şi pe data de 4 martie a fost la locul de muncă, pe data de 5 martie a plecat de la locul de muncă în cursul dimineţii, în zilele de 6, 7 şi 8 martie a stat acasă”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, potrivit news.

El a mai spus că pe data de 9 martie, bărbatul a mers la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a recomandat să facă o radiografie, iar pe data de 10 martie s-a dus să facă radiografia pulmonară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa.

“Pe data de 11 martie s-a prezentat din nou la Spitalul de Boli Infecţioase unde i s-a recomandat să facă un CT şi în acelaşi timp i-a fost recoltată şi proba pentru COVID-19. Din acel moment s-a deplasat din nou la UPU pentru a realiza CT-ul care i-a fost recomandat, s-a întors la Spitalul de Boli Infecţioase şi a fost internat din acel moment. Astăzi a venit rezultatul testului şi este pozitiv. DSP face ancheta epidemiologică, iar conducerea Spitalului Judeţean Constanţa ia toate măsurile necesare pentru a combate şi pentru a stăpâni răspândirea acestui virus”, a declarat prefectul judeţului Constanţa.

Potrivit medicilor, momentan nu s-a stabilit de unde ar fi putut să aibă bărbatul contact cu o persoană infectată.

De asemenea, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a început ancheta epidemiologică pentru a încerca identificarea tuturor persoanelor cu care bărbatul a intrat în contact.

 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro