Reclamă

Președintele Austriei nu va uita niciodată vizita sa în Republica Moldova, iar asta pentru că patrupedul Maiei Sandu, Codruț s-a ocupat de asta. Câinele nu a stat prea mult pe gânduri și, atunci când președintele Austriei a vrut să îl mângâie, l-a mușcat atât de tare, încât a fost nevoie să fie bandajat, semn că Codruț nu s-a jucat deloc.

Din păcate, Alexander Van der Bellen nu a avut deloc parte de o experiență și o vizită plăcută în Republica Moldova. Maia Sanda l-a primit pe președintele Austriei împreună cu patrupedul ei, Codruț. Deși oficialul i-a adus lui Codruț o jucărie, câinele nu a ținut cont de asta și l-a mușcat de mână.

Alexander Van der Bellen nu s-a supărat deloc, ba chiar a înțeles comportamentul animalului de companie, spunând că, cel mai probabil, a acționat așa din cauza că s-a speriat de atâta aglomerație.

Codruț a fost salvat de Maia dintr-o pădure

„Prima mea întâlnire cu Codruţ, „Primul Câine” al Republicii Moldova, a făcut un pic de vâlvă. Oricine mă cunoaşte ştie că sunt un mare iubitor de câini. Înţeleg că era speriat din cauza tuturor oamenilor din jur. Nu e chiar atât de rău.

În ultima zi a vizitei mele în Republica Moldova i-am oferit preşedintelui Maia Sandu o jucărie mică pentru Codruţ. Să sperăm că acesta va fi începutul unei prietenii frumoase”, a spus președintele Austriei, potrivit presei din Republica Moldova, citată de news.ro.

Mai în glumă, mai în serios, câinele Maiei Sandu a încălcat protocolul diplomatic. Evenimentul nefericit s-a întâmplat în timp ce Maia Sandu, Alexander Van der Bellen și preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar se plimbau prin curte. La un moment dat, Maia s-a apropiat de câinele, iar președintele Austriei a făcut și el același gest.

Animalul nu a știut cum să reacționeze, fiind înconjurat de multă lume, așa că l-a mușcat pe Alexander Van der Bellen. A fost nevoie ca mâna oficialului să fie bandajată, iar Maia Sandu și-a cerut scuze.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro