Reclamă

Scenele de groază continuă în Fâșia Gaza, dar și în Israel, acolo unde mai multe persoane nevinovate sunt victimele războiului care a început în luna octombrie. De mai bine de o lună, conflictul este în desfășurare, iar oamenii abia dacă mai știu pe unde să fugă din calea armelor.

Războiul dintre Israel și Palestina este departe de a ajunge la final. În continuare, se trag focuri de armă, au loc invazii terestre și sunt afectate toate sectoarele, inclusiv cel al sănătății. Mai multe spitale din Fâșia Gaza au rămas fie fără curent electric, fie fără rezerve de oxigen. Printre pacienții cei mai afectați se numără bebelușii cărora aproape că le este luat dreptul la viață.

De câteva zile, bebelușii prematuri de la cel mai mare spital din Gaza sunt înfășurați în folie și plasați lângă apă caldă într-un efort disperat de a-i menține în viață, a declarat directorul spitalului. În tot acest timp, israelienii continuă să atace străzile din jur, iar rezervele rămase de combustibil se epuizează, creând un scenariu de groază.

Imaginile groazei. Zeci de nou născuți, scoși din incubatoare și înfoliați pentru a fi ținuți în viață, în cel mai mare spital din Gaza
Atol Times

Nou născuții se luptă să supraviețuiască

Personalul de la spitalul Al-Shifa se lupta să-i țină pe nou-născuți în viață după ce a fost epuizată rezerva de oxigen și au trebuit să mute bebelușii manual din incubatoarele unității de neonatologie într-o altă parte a spitalului.

„Am fost cu ei acum ceva timp. Acum sunt expuși, pentru că i-am scos din incubatoare. Îi înfășurăm în folie și punem apă caldă lângă ei pentru a-i încălzi”, a declarat directorul centrului medical, dr. Muhammad Abu Salmiya.

Medicul a declarat că mai mulți copii au murit în ultimele zile în timp ce se aflau în unitatea de terapie intensivă și în secția de nou-născuți, din cauza bombardamentelor continue și a blocadei impuse de Israel asupra Fâșiei Gaza, un teritoriu deja sărăcit și dens populat, în urma atacului din 7 octombrie de către militanții Hamas.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro