Reclamă

Panică și groază aseară în rândul italienilor din Roma. Locuitorii din Ladispoli, un orășel situat în apropiere de Roma s-au trezit cu un leu gigant care se plimba nestingherit pe străzi. Animalul nu părea deloc violent ci, mai degrabă, dezorientat. Tocmai de aceea, în loc să fugă din calea lui, mai multe persoane s-au oprit să îl filmeze.

Un videoclip șocant a făcut înconjurul internetului aseară. Filmarea respectivă surprinde exact momentul în care un leu scăpat de la circ umblă liniștit pe o stradă rezidențială în apropierea Romei.

Un localnic terifiat a distribuit înregistrarea pe X, care arată animalul plimbându-se pe străzile din Ladispoli, o localitate cu aproximativ 40.000 de locuitori. În videoclipul respectiv se poate auzi cum femeia care filma a spus „Mamma mia”, în timp ce leul se plimba pe strada liniștită.

@fanpage.it Leone scappa da un circo a Ladispoli e si aggira per la città #roma #leone #circo ♬ suono originale – Fanpage.it

Unii oameni au rămas blocați în mașini și s-au trezit cu leul trecând pe lângă ei. Autoritățile le-au cerut localnicilor să rămână în case, în timp ce încercau să captureze animalul, cunoscut sub numele de Kimba.

Nu este pentru prima dată când leul scapă de la circ

Primarul din Ladispoli, Alessandro Grando, le-a spus localnicilor: „Un leu a scăpat din circ. Vă rugăm să acordați o atenție deplină și să evitați deplasările până la noi instrucțiuni.”

Autorităților le-a luat aproximativ șapte ore să captureze leul, iar acesta a trebuit să fie împușcat cu sedative de două ori, deoarece s-a trezit prima dată, conform agenției de știri locale Corriere della Sera.

@ilmessaggero.it Dopo la lunga fuga che ha spaventato tutta la città di Ladispoli, il leone scappato dal circo è stato raggiunto da un sonnifero intorno alle 20. L’animale è scappato via e sono partite le ricerche con una squadra notturna nella speranza di trovarlo prima del suo risveglio. L’incubo è finito alle 22.15 quando il leone è stato preso e issato dal fosso con delle corde su un pick up. . . . [Emanuele Rossi / #IlMessaggero] #leone #ladispoli #animali #salvo ♬ Documentary music that raises tension – Ken Nakagawa

Domnul Grando, primarul din Ladispoli a fost criticat de rezidenți pentru acest eveniment. Edilul s-a apărat și a declarat că nu a acordat permisiunea pentru un circ în orașul lor, însă, se pare că nu a putut să îi blocheze pe organizatori.

„Leul a fost sedat și capturat. Acum va fi preluat de personalul circului. Mulțumesc Poliției de Stat, Carabinieri, Pompierilor, Poliției Locale și Provinciale și tuturor voluntarilor care s-au implicat. Sper ca acest episod să poată ridica conștiința publică și să putem pune în sfârșit capăt exploatării animalelor în circuri.”, a scris edilul, pe pagina de Facebook.

@er_cerasa_♬ suono originale – Max Cerasa


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro