Reclamă

Activitatea parlamentarilor este una extrem de intensă în fiecare zi. Dincolo de condițiile extraordinare de lucru, din toate punctele de vedere, funcționarii statului s-au asigurat că nu le lipsește nimic nici la capitolul gastronomic. Pentru că deciziile importante nu se pot lua pe stomacul gol, meniul parlamentarilor pare, mai degrabă, cel au unui restaurant de lux.

Parlamentarii României sunt tratați regește atunci când vine vorba de mâncare. Aleșii statutului au partea de cea mai bună mâncare, preparată cu atenție de bucătari pricepuți. Suprinzător sau nu, contrar salariului pe care îl încasează în fiecare lună, parlamentarii ajung să plătească o nimica toată pe trei feluri de mâncare.

Meniul office de la restaurantul Palatului Parlamentului include, obligatoriu, două variante de meniu, ambele având felul 1, felul 2 și desert. Partea interesantă abia acum urmează, căci pentru tot acest festin culinar, aleșii statului plătesc un preț infim, un preț la care nimeni nu s-ar aștepta.

Prețul incredibil de mic pe care îl plătesc parlamentarii pentru o porție de antricot cu sos de vin. Cum arată meniul la Palatul Parlamentului
Pexels

Parlamentarii mănâncă bine cu bani puțini

În fiecare zi, parlamentarii se răsfață cu supe, fripturi, aperitive calde și reci, borșuri, șnițele, antricot în sos de vin, meniuri vegane, prăjituri, fructe, înghețată, dar și multe altele. Aceste feluri de mâncare se pot repeta cu indulgență de maxim două ori pe săptămână.

De exemplu, pentru o porție de antricot în sos de vin, parlamentarii României plătesc nici mai mult, nici mai puțin de 4 lei. Restul, până la 20 de lei, îl reprezintă prețul pe primul fel de mâncare și pe desert.

Când au auzit astfel de prețuri, mai mulți români s-au revoltat și au fost destul de intrigați, căci nimeni nu reușește acasă să prepare atât de ieftin un antricot de vită, cu atât mai mult să îl servească undeva, la un restaurant.

Însă, nu doar parlamentarii sunt răsfățați cu mâncăruri alese. În urma cu câteva luni, lista cu meniurile angajaților Băncii Naționale Române a fost făcută publică și s-a putut observa cum acolo toți angajații au parte de creveți și de cele mai alese sortimente de pește.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro