Reclamă

Nicolae Ciucă a intrat în centrul atenției tuturor după ce a declarat că nu a plecat niciodată în vacanță într-o altă țară. Deși, probabil, intenția sa a fost aceea de a da dovadă de patriotism, ei bine, declarațiile lui nu au demonstrat decât că nu este deloc la curent cu trendurile și că nu are deschidere către nou.

Nicolae Ciucă a ajuns la inimile multor români cu cele mai recente declarații. Spre surprinderea tuturor, politicianul nu a plecat să se distreze niciodată peste hotare. Motivul nu este nicidecum legat de bani, ci, după cum susține el, este pur patriotism. Ciucă a afirmat că nu îi ajunge o viață să descopere România, așa că nu îl tentează alte țări.

„Nu am fost niciodată în vacanţă în strâinătate, în concediu, în city-break şi le spun tuturor, pentru că nu ştiu dacă ne ajunge o viaţă să descoperim România, frumuseţile României. Mai avem încă multe de văzut”, a spus preşedintele Senatului,  la Digi24.

Vorbele lui au ajuns și la urechile lui Răzvan Pascu, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți de turism de la noi din țară. De-a lungul timpului, în toate aparițiile sale televizate și nu numai, Răzvan a încercat să le vorbească românilor despre cât de frumoase sunt unele destinații de peste hotare și cât ieftin este să ajungi acolo.

Nicolae Ciucă își va petrece Crăciunul în Bucovina

În ziua de azi, nu mai este costisitor din niciun punct de vedere să vizitezi măcar o țară nouă pe an. Dar, se pare că mulți români au rămas cu mentalitatea învechită și preferă să dea mii de euro pe un sejur la Mamaia, în loc să descopere culturi noi, dar și locuri de-a dreptul spectaculoase.

„Mi-e greață de patrioții aștia de carton!” Reacția lui Răzvan Pascu după ce Nicolae Ciucă a recunoscut că nu a fost niciodată în vacanțe în străinătate
arhivă presă

Răzvan Pascu nu s-a putut abține și a pus punctul pe i, chiar pe pagina sa de Facebook. Consultantul în turism a spus fără perdea faptul că declarațiile lui Nicolae Ciucă nu denotă patriotism, ci sunt dovadă clară a unei gândiri îngrădite, deloc deschisă către nou și alte culturi.

„Una este să îi îndemni pe oameni, ca politician, să călătorească mai mult în România si alta este să te declarari într-atât de încuiat ca în secolul globalizării, al călătoriilor ieftine si al deschiderii întregii lumi, tu să alegi să nu călătorești deloc în străinătate.”

De asemenea, Răzvan Pascu își dorește ca românii să fie mult mai deschiși, să nu mai meargă pe stereotipul că destinațiile din afară sunt scumpe și să se informeze foarte bine înainte de a-și planifica o vacanță.

„Trebuie sa fii foarte retrograd ca in anul 2023 nici macar sa nu-ti doresti sa mergi intr-un concediu in alta tara, desi ai posibilitatea sa faci asta”, a spus Răzvan Pascu.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro