Reclamă

Agențiile umanitare și-au pierdut legătura cu echipele de ajutor din Gaza, în timp ce enclava palestiniană se confruntă cu cea de-a treia întrerupere de comunicații din timpul conflictului Israel-Hamas, conform declarațiilor operatorilor de telecomunicații.

Întreruperea Serviciilor de Telecomunicații

Compania de telecomunicații Paltel a anunțat o „întrerupere completă” a serviciilor sale, conform unei declarații postate pe Facebook, menționând că principalele rute de comunicație au fost din nou întrerupte din partea Israelului.

Impactul asupra Agențiilor ONU și a Societății Semilunii Roșii

Principala agenție a ONU de sprijin pentru palestinieni a raportat pierderea contactului cu „majoritatea covârșitoare” a echipelor sale din fâșia Gaza. De asemenea, Societatea Semilunii Roșii Palestiniene a comunicat imposibilitatea de a se conecta cu lucrătorii săi de ajutor din teritoriu.

Dezvoltări Majore Recente

Ofensiva Militară a Israelului

Armata israeliană a inițiat un atac semnificativ asupra Gazăi, cu detalii limitate despre acesta, menționând doar că a fost un atac extensiv vizând infrastructura Hamas, atât la suprafață, cât și subterană.

Vizita lui Antony Blinken

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va discuta conflictul Israel-Hamas cu oficialii turci. Această întâlnire face parte din turneul său diplomatic rapid prin Orientul Mijlociu.

Prezența Militară Americană în Orientul Mijlociu

Armata SUA a anunțat sosirea unui submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu, un semnal de descurajare adresat adversarilor regionali în contextul conflictului Israel-Hamas.

Ajutorul Medical al Iordaniei pentru Gaza

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a anunțat pe rețelele sociale că a fost lansat un pachet de ajutor medical către un spital de teren iordanian din Gaza.

Tensiuni la Granița cu Libanul

Tensiunile au escaladat la granița de nord a Israelului, unde atât Israelul, cât și Libanul au raportat victime civile în urma schimburilor de focuri între Forțele de Apărare ale Israelului și Hezbollah, susținut de Iran.

Acuzațiile IDF Împotriva Hamas

Armata israeliană a publicat dovezi care, conform spuselor sale, arată utilizarea infrastructurii civile de către Hamas, incluzând spitale și locuri de joacă pentru copii, ca scuturi în atacurile asupra Israelului. Aceste afirmații au fost respinse de oficialii din Autoritatea Palestiniană și de biroul media controlat de Hamas din Gaza.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro