Reclamă

În ultima vreme, pace în lume este un deziderat pentru care luptă mai mulțe țări, mai ales că au început să izbucnească din ce în ce mai multe războaie. După războiul din Ucraina, dar și cel dintre Palestina și Israel, ideea celui de-Al Treilea Război Mondial parcă nu mai pare atât de imposibilă.

Din ce în ce mai multe popoare sunt îngrijorate de izbucnirea unui Al Treilea Război Mondial, iar asta pentru că tensiunile dintre anumite țări sunt mai intense ca niciodată. De aproape doi ani, la granița cu România, Rusia și Ucraina se războiesc neîncetat, iar acum, mai este foarte puțin și se face o lună de când Israel și Palestina au intrat în război.

Și, pentru că nimic nu este imposibil, nici măcar izbucnirea unui Al Treilea Război Mondia, specialiștii au întocmit un top al celor mai sigure țări din lume.

Cetățenii europeni, mult mai avantajați decât cei americani sau canadieni

Primul factor de care s-a ținut cont în alcătuirea acestui top a fost indexul de pace din fiecare țară, adică nivelul de pace și liniște din teritoriul respectiv.

La acest capitol, Islanda a fost pe primul loc pentru 13 ani la rând, dar, este foarte greu să obții cetățenie pentru Islanda. Chiar dacă Islanda nu este în Uniunea Europeană, faptul că noi, ca români sunt cetățeni ai Uniunii și avem un pașaport valid, ne oferă dreptul de a locui aici.

Care sunt cele mai sigure țări în care poți fugi din calea unui posibil Al Treilea Război Mondial
Pixabay

Topul țărilor sigure în cazul izbucnirii unui Al Doilea Război Mondial sunt Suedia și Elveția, ambele țări fiind recunoscute pentru neutralitatea lor, din toate punctele de vedere. Niciuna dintre ele nu a mai fost implicată în vreun război din 1814 și 1815.

În același top se încadrează și Irlanda, o țară cu un index al păcii destul de ridicat. Din punct de vedere istoric, Irlanda a fost neutră, iar neutralitatea este un factor care influențează foarte mult siguranța unei țări.

@cryptosage26.eth Where to move to escape ww3 #ww3 #war #israel #hamas #palestine #crypto #cryptonews #investing #finance #wealth ♬ original sound – cryptosage26.eth


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro