Reclamă

De aproape o lună, ploșnițele au băgat spaima în întreaga Europă. Momentan, cei mai afectați sunt francezii care nu știu ce să mai facă pentru a ține la distanță insectele. În România nu avem de-a face cu astfel de invazie, dar, cum pază bună trece primejdia rea, este mult mai bine să știi cum poți ține ploșnițele la distanță.

Ploșnițele pot da adevărate bătăi de cap, mai ales că sunt insecte mici care se înmulțesc foarte repede. Odată infiltrate în casa ta,  în special în zona saltelelor, este foarte greu să mai scapi de ele. Majoritatea celor care s-au confruntat cu asta au recomandat arderea obiectelor, dar există o altă metodă mai puțin distrugătoare.

Nu multă lume știe că un condiment care te scapă imediat de ploșnițe se găsește în toate bucătăriile românilor. Nu este deloc scump și, cu siguranță, orice gospodină l-a folosit cel puțin odată pentru a da aromă preparatelor.

Aliatul de nădejde se află chiar în bucătărie

Este vorva despre clasica scorțișoară. Acesta este unul dintre ingredientele care te pot ajuta să scapi rapid de ploșnite. Dacă vrei să scapi de ploșnițe cu ajutorul scorțișoarei, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi pe lenjeria de pat un amestec de ulei de scorțișoară și apă.

Condimentul care te scapă rapid de ploșnițe. Se găsește în bucătăria oricărui român

Scorțișoara nu este singurul ingredient care te poate ajuta să elimini ploșnițele din casa ta. La fel de bun este și uleiul esențial, pe care îl poți folosi în cantitate foarte mică. Câteva picături sunt suficiente pentru a ține insectele la distanță

Scorțișoara nu este bună doar pentru a alunga ploșnițele. Același condiment poate combate și alte insecte precum păianjenii, tânțarii, musculițele și viespile.

Așadar, data viitoare când cumpărați scorțișoară, dincolo de gustul și aroma pe care o dă preparatelor dulci, trebuie să știți că este aliatul perfect în lupta cu diverse insecte. În plus, ceea ce este și mai important este faptul că nu este deloc nocivă.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro