Reclamă

De obicei, oamenii din Dubai nu prea sunt obișnuiți cu vremea rea, iar asta pentru că în zonă plouă de maxim 5 ori pe an. Însă, în ultima vreme, prognoza meteo s-a cam decalat, iar urmă cu câteva ore, ploile torențiale au făcut ravagii în Dubai. Traficul a fost dat peste cap, iar majoritatea străzilor au devenit impracticabile. 

Dubaiul este cunoscut pentru luxul și opulența pe care o afișează constant prin arhitectura lui impozantă. Vremea cu multe grade în termometre îi ademenește mereu pe turiști să treacă Dubaiul pe lista lor de destinații de vacanță. Dar, din păcate, în ultime vreme, haosul domnește pe stradă, iar asta din cauza ploilor torențiale.

Fiind situat aproape de deșert, în Dubai ploile sunt un fenomen extrem de rar. Atât de rar, încât locuitorii, dar și turiștii abia dacă văzut câțiva stropi de ploaie în ultimii ani. Dar, lucrurile s-au mai schimbat, iar fenomenele extrem au lovit, în urmă cu câteva ore și Dubaiul.

Ploi torențiale în Dubai. Orașul luxului și opulenței, scufundat sub ape
arhivă presă

Vremea este din ce în ce mai extremă

Fără doar și poate, autoritățile din Dubai nu erau pregătite pentru așa ceva. Însă, imediat cum străzile s-au transformat în adevărate răuri, muncitorii au trecut la treabă. Cu mașini echipate, sute de muncitori au încercat să extragă apa de pe străzi, astfel încât mașinile să poată circula.

Din cauza ploilor torențiale, nu a fost nevoie de prea mult timp pentru ca unele străzi să devină adevărate piscine. Oamenii prinși în trafic nu au avut decât să rămânpă calmi și să aștepte venirea ajutoarelor.

Situația disperată a fost surprinsă și de Rocsana Marcu, fosta prezentatoare TV care s-a mutat în Dubai, acolo unde este agent imobiliar. Aceasta a filmat haosul de pe străzile din Doha, Qatar, acolo unde abia dacă se mai vedeau mașinile din cauza apei. Din fericire, nici acolo și nici în Dubai nu au existat victime umane.

@pernilleaf Raining in Dubai🌧️ #dubai #dubailife #rain #flood #traffic ♬ Rihanna Umbrella – Sᴛᴜɴɴɪɴɢ Mᴜsɪᴄ


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro