Reclamă

În timp ce francezii se luptă cu invazia ploșnitelor de pat, România este asaltată de ploșnitele de cereale. Momentan, zona Deltei Dunării este cea mai afectată, iar peisajul pare unul apocaliptic. Mii de astfel de insecte au acoperit Delta Dunării, iar localnicii se tem că nu vor mai scăpa niciodată de ele.

Românii știu foarte bine că toamna este sezonul în care ploșnita de cereale își face apariția peste tot. Insecta este foarte ușor de reperat și de identificat din cauza mirosului specific. De obicei, este inofensivă, mai ales dacă este singură. Însă, atunci când invadează spațiul în colonii, este foarte greu de scăpat de ele.

Cu asta se confruntă de câteva zile locuitorii din Delta Dunării. Oamenii sunt obișnuiți cu astfel de insecte, dar ca acum, spun că nu au văzut niciodată. Ploșnițele de cereale se așează ca o pătură peste tot ce apucă, iar unor oameni deja le este frică să mai lase afară anumite obiecte.

România, invadată de ploșnițele de cereale. Locuitorii din Delta Dunării nu mai știu cum să facă față insectelor
arhivă presă

Ploșnita de cereale, văzută din ce în ce mai des la noi

Zilele acestea, un bărbat care se afla în Delta Dunării și-a lăsat mașina sub cerul liber, fără să știe ce îl așteaptă. Nu mică i-a fost mirarea atunci când s-a trezit cu autoturismul acoperit de insecte. Bărbatul nu a știut cum să reacționeze, mai ales că a fost pentru prima dată când a văzut asta.

@zenona_fishing #zenona #zenona_fishing #dunare #plosnite #pescari #pescuit #pescuitpeapesalbatice ♬ Amanecer en la Selva Amazónica – Desestresse

În principal, aceste ploșnițe de cereale, cunoscute în popor ca gândaci urât mirositori nu sunt deloc periculoși pentru oameni. În schimb, cele mai amenințate de ele sunt culturile de cereale, de unde le vine, de fapt și numele. Aceste ploșnițe nu apar doar în zonele rurale, ci și în zonele urbane, orășenii putând să le vadă, în principal, la geamuri și în zonele cu mâncare.

Ploșnița de cereale sau gândacul urât mirositor este originar din Asia, dar, în timpul verii vine și în Europa, iar aici, la noi, face prăpăd în livezi.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro