Reclamă

Nu mai este niciun secret faptul că soților Ceaușescu le plăcea luxul și opulența. Deși erau niște vremuri destul de grele pentru români, lipsurile și necazurile nu au fost niciodată resimțite la palatul tovarășilor Ceaușescu. Drept dovadă, recent, au apărut unele filmări cu activitățile pe care cei doi le întreprindeau în timpul lor liber.

Nicolae Ceaușescu a fost unul dintre președinții României despre care se mai vorbește și în prezent. Cei care au apucat vremurile în care Ceaușescu conducea țara spun mereu că pe timpul lui a fost mai bine, compativ cu ceea ce se întâmplă în prezent. Însă, mulți nici nu știu ce stil de viață avea președintele, în timp ce mulți români răbdau de foame.

Casa lui Nicolae Ceaușescu din București este dovada clară a faptului că președintele iubea luxul și se răsfăța cu cele mai bune lucruri. În timp ce românii munceau de dimineața până seara pentru a avea ce pune pe masă, Nicolae și Elena Ceaușescu locuiau într-un palat, unde obiectele de aur erau ceva normal.

Imagini rare cu soții Ceaușescu. Cum se distrau cei doi, în timp ce mulți români nu aveau ce pune pe masă
arhivă presă

Soții Ceaușescu știau să se răsfețe

Casa soților Ceaușescu este foarte impozantă, iar ceea ce se află înăuntru taie respirația celor care aleg să o viziteze. Opere de artă rare, piese de colecție primite de la alți președinți din lume, baie cu sanitare din aur, saună cu abur la parter și piscină sunt doar câteva dintre facilitățile de care se bucurau, zi de zi, soții Ceaușescu.

Dincolo de luxul în care trăiau, Nicolae și Elena Ceaușescu se relaxau făcând activități la care alți români nici nu îndrăzneau să viseze. Pe vremea când poporul român muncea și ajunge obosit acasă, seara, familia prezidențială se bucura de momente de relaxare alături de prieteni.

Nicolae și soția lui jucau mereu volei cu prietenii lor din înalta societate și nu pare să fi avut anumite griji sau rețineri înainte de a intra pe teren.

 

@arhivatvro#documentarevechi #filmevechiromanesti #arhivatvr #tiktokromania

♬ suono originale – ArhivaTvro


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro