Reclamă

Aproape că nu există casă în care să nu fie, cel puțin, o plantă. Românii și nu numai sunt mari iubitori de flori, însă, pe cât de frumoase ar fi și pe cât de multă culoare aduc unei locuințe, multe dintre ele nu sunt deloc recomandate a fi păstrate în interiorul casei.

Știați că frumusețea florilor poate aduce și necazuri?! Pe lângă faptul că ne înseninează ziua, unele plante pot atrage ghinionul, spun experții în Feng Shui. Sunt anumite plante care, de-a lungul timpului, și-au căpătat imaginea de aducătoare de ghinion, iar cei care cred în energiile negative ar trebui să stea cât mai departe de ele.

De pildă, florile ofilite, uscate, păstrate prea mult timp în casă pot fi un simbol al morții și ar trebui aruncate. Acestea afectează circulația energiei pozitive, denumită „chi”, responsabilă pentru liniștea și sănătatea noastră. Sunt foarte multe persoane care, într-un spațiu minimalist, optează pentru aranjamente din flori uscate, precum pampasul sau stuful, fără să știe că aduc ghinion.

Mare atenție când decorați interiorul

Însă, aceastea nu sunt singurele care nu ar trebui integrate în peisajul din interiorul casei. Cactusul, cu toată frumusețea lui, nu ar trebui păstrat în casă, deoarece plantele cu țepi aduc ghinion, conform unor reguli chinezești. Însă, nu trebuie să vă faceți griji dacă sunt un adevărat iubitor de cactuși. Aceștia pot fi mutați pe terasă sau pe balcon.

Florile pe care nu ar trebui să le ții în casă, nici în ruptul capului. Atrag doar ghinion și necazuri

 

Hortensiile, în ciuda grației lor, simbolizează eșecul, singurătatea și izolarea. Și geraniile, deși frumoase, pot aduce ghinion, deci mai bine le mutați pe terasă, unde vor ajuta la conturarea unui decor fantastic.

De cele mai multe ori, este bine să vă informați foarte bine înainte de a aduce plantele într-un mediu intim precum casa. Dincolo de faptul că trebuie creat un echilibru între stilul arhitectural al casei și culorile plantelor, trebuie să știți că nu tot ceea ce este frumos, este și bun.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro