Reclamă

Dan Negru este mereu conectat la realitate și la tot ceea ce se întâmplă în lume. Așa cum era de așteptat, războiul din Israel nu l-a lăsat deloc indiferent, mai ales că au fost prinși la mijloc și români de-ai noștri. Pentru că situația este una extrem de sensibilă, prezentatorul nu s-a lăsat până nu a bătut obrazul statului român pentru modul în care a acționat.

Războiul dintre Palestina și Israel a destabilizat echilibrul financiar și moral al celor două state, deși tensiuni au existat mereu la mijloc. De data asta, palestinienii nu au mai rezistat și au decis să atace Israelul la prima oră a dimineții. Cele 5.000 de rachete i-au trezit pe locuitorii mai multor orașe, creând panică în rândul lor.

La ora șase, atunci când au început atacurile, mulți dintre israelienii nu au știut ce se întâmplă cu ei și abia dacă au apucat să se ascundă în buncăre. Din fericire, majoritatea blocurilor din Israel sunt prevăzute cu buncăre, în caz de urgență.

Rachetele și atacurile din partea Palestinei i-au surprins la mijloc și pe mulți români care, fie se aflau în vacanță acolo, fie locuiesc de ani buni în Israel. În momentul dezlănțuirii Iadului pe pământ, mulți au început să-și facă bagajele și să caute variante de a veni acasă.

„Statul nu face caritate”. Reacția lui Dan Negru după ce românii din Israel au plătit sume imense pentru a ajunge în țară
Facebook

„Statul român și-a suprataxat cetățenii în caz de forță majoră!”

A fost foarte greu pentru toți, mai ales că toate zborurile din și spre Tel Aviv au fost anulate. Statul român a trimis mai multe aeronave Tarom să aducă românii acasă, dar nu gratis. Costul unui bilet care urma să salveze viața multora a fost de 3.000 de euro, de 10 ori mai scump decât de obicei.

Dan Negru este una dintre vocile care a ținut să sublinieze cât de prost a acționat statul într-un astfel de moment, când a decis să mai dea o lovitură românilor și așa panicați de război.

„M-a speriat umilința cu care statul i-a tratat pe românii repatriați din Israel. Măcar în declarații să fi fost mai umani! „Statul nu face caritate” a spus guvernu’ și i-a suprataxat la bani pe toți cei care s-au repatriat cu Tarom.
Ba da! Statul trebuie să și dea, nu doar ia! Așa cum statul a ajutat financiar ucrainenii care fug de război, o putea face și cu românii care fug de război!
Până și bulgarii și-au repatriat gratuit cetățenii. Spaniolii, portughezii și multe alte țări au făcut-o! Speriați-vă! La un posibil cutremur, statul ne va taxa salvarea de sub dărâmături ! Fiți umani măcar în declarații! Învățați bunătatea! Bunătatea e singura măsură a omului!”, a scris Dan Negru pe social media.

Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro