Reclamă

Ca orice alt conflict armat, războiul din Israel a destabilizat întreaga lume, mai ales părțile implicate direct. Ceea ce se întâmplă acolo, în fiecare zi, este greu de descris în cuvinte, mai ales că la mijloc sunt prinși oameni nevinovați, majoritatea dintre ei murind în uciși de teroriștii nemiloși.

Războiul din Israel este una dintre cele mai dure acțiuni de cruzime din ultima vreme. În fiecare zi, situația este din ce în ce mai periculoasă, iar oamenii nu mai știu unde să se ascundă pentru a-și salva viața. Însă, în urmă cu o zi, în Gaza s-a întâmplat ceva ce a lăsat loc de multe interpretări.

La un moment dat, din cer au început să cadă pliante în care toți locuitorii erau sfătuiți să plece, să evacueze zona pentru că urmează să se întâmple ceva tragic. Însă, Autoritatea pentru Refugiați din Hamas spune că totul a fost o falsă propagandă din partea Israelului.

Israel, act atroce de răzbunare. Civilii neputincioși din Gaza, „pedepsiți” prin propaganda falsă cu pliante de evacuare
Wall Street Journal

Oamenii nevinovați continuă să plătească cu sânge

În mesajul răspândit pe pliantele Israelului, aceștia îi îndemnau pe locuitori să părăsească în 24 de ore zona de nord a Fâșiei Gaza, ceea ce i-a făcut pe mulți să creadă că la mijloc este vorba de pură propagandă. Oricine știe că în astfel de situații de criză, lumea se panichează și este foarte greu de controlat masele.

De fapt, specialiștii cred că asta s-a și dorit, ca oamenii panicați și disperați de a-și salva viața să blocheze toate străzile și căile de acces, astfel ca trupelor militare să fie din ce în ce mai greu să se deplaseze. O astfel de acțiune nu ar face decât să creeze panică și demoralizare în rândul populației.

În urma împărțirii acestor pliante a apărut și reacția celor de la ONU care a declarat că o astfel de mișcare este imposibilă și că nu ar face decât să creeze o adevărată catastrofă.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro