Reclamă

De aproape o săptămână, tensiunile dintre Israel și Palestina au escaldat și s-au transformat într-un adevărat război sângeros. Bilanțul victimelor crește de la o zi la alta, iar cei din gruparea Hamas pare că nu vor să se lase până nu distrug totul. Marile puteri ale lumii au reacționat și ele, cerând pace pentru a evita un râzboi de amploare.

Israelul a tăiat utilitățile din Gaza, pe care o bombardează, mai nou și cu flota. Statele Unite ale Americii au intervenit și ele și au adus flota din Marea Mediteraneană aproape de malul Israelului. Israelul este de părere că americanii vor interveni asupra oricui încearcă să le oprească operațiunile.

Dacă Statele Unite ale Americii intervin direct, toate locațiile americane din zonă devin ținte, avertizează Hezbollahul care este susținut de Iran. Organizația paramilitară deține un mare stoc de rachete anti-navă.

Rusia punctează escaladarea conflictului: există riscul de a implica țări terțe. Asta înseamnă antrenarea în Al Treilea Război Mondial. Rusia și China au aceeași poziție, singura soluție e un stat palestinian independent. Turcia, „anomalia” din NATO anunță clar că apară Palestina cu orice preț.

Cât de aproape suntem de un Al Treilea Război Mondial. Realitatea din Israel este una cruntă
NPR

Războiul mult mai puternic este doar la un pas distanță

În ceea ce privește războiul cibernetic, Israelul va pierde. Hackerii au blocat site-ul Knesset și au șters toat articolele publicate de Jerusalem Post, una dintre cele mai importante publicații israeliene. Hamas visează un spot de propagandă cu centrul lor IT de operațiuni antiisraeliene.

Pe teren, „trupele” musulmane din Europa scandează pro Palestina în stradă. De fapt, aici se văd efectele migrației de sorginte islamică din ultimul deceniu. Practic, musulmanii au milioane în Europa de Vest, milioane de turci, arabi sau pakistanezi în Germania, Franța, Marea Britanie, Spania sau Italia.

Ei sunt cei care pot face un Iad terorist în Europa, dacă Uniunea Europeană decide să ajute Israelul mai mult decât declarativ. Știm de ce este în stare extremismul islamic.

Românii, ca popor, încă mai sunt respectați în lumea arabă, datorită regimului comunist care le-a construit fabrici și le-a școlit studenții. Dacă se termină și cu recunoștința musulmanilor, efectele sunt mai mult decât evidente.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro