Reclamă

În urmă cu mai bine de o lună, situația abonamentelor de călătorie ale studenților la nivelul Bucureștiului a fost un subiect destul de aprins. Până acum, studenții cu vârsta până în 25 de ani circulau cu abonamente ale căror valoare era redusă cu 50%. Apoi, a urmat o perioada în care situația lor a fost una incercetă, însă, azi, totul s-a lămurit. 

Dezbaterea privind abonamentele de călătorie pentru studenți, precum și valoarea lor a fost un subiect care a atras atenția multora, mai ales a tinerilor vizați. Multă vreme, nimeni nu a știut dacă titlurile de călătorie se achiziționează ca și până acum, dacă sunt gratuite sau dacă se mai aplică vreo reducere.

Azi, Societatea de Transport București a publicat un document pe care l-a transmis tuturor universităților din București și care va ajunge și la studenți.

De acum încolo, studenții plătesc integral abonamentele la transportul local în comun și primesc reducerea de 90% prevăzută de lege prin decontare de la universități.

Ce categorie de studenți va circula gratuit în Bucureși

„Studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate beneficiază de tarif redus cu 90% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și naval, pe tot parcursul anului calendaristic, până la împlinirea vârstei de 30 de ani.
Societatea de Transport București, răspuns oficial pentru insitițuțiile de învățământ superior. Ce se întâmplă cu abonamentele de călătorie ale studenților
Facebook
Studenții cu unul sau ambii părinți decedați, precum și studenții proveniți din centre de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport. Normele metodologice privind transportul cu metroul și trenul sunt adaptate prin hotărâre a Guvernului.
Pentru punerea în aplicare a prevederilor legislative cu privire la modalitatea de acordare, pentru studenți, a reducerii de 90% la tariful de călătorie și a gratuității, după caz, pe mijloacele de transport local în comun, precizăm cele ce urmează.
Studentul înmatriculat în cadrul unei instituții de învățământ superior de stat va achiziționa un titlu de călătorie la tariful aprobat pentru studenți iar decontarea în procent de 90% sau integrală, după caz, se va face de către instituția de învățământ superior de stat pentru fiecare student, în baza documentelor de transport prezentate de aceștia.

Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro