Reclamă

Liniștea și pacea sunt două concepte care nu caracterizează deloc situația dintre Israel și Palestina. Cele două state au fost mereu în tensiune, doar că, începând de sâmbăta trecută, totul a escaladat și a culminat cu mii de rachete trimise către Israel. Războiul este departe de ajunge la final, căci cei din Fâșia Gaza au de gând să facă ravagii în Israel.

Ceea ce se întâmplă în Israel este greu de descris în cuvinte. De sâmbătă, Israelienii nu au mai avut deloc pace, iar faptul că țara se află în stare de război este unul dintre cele mai grave lucruri care se puteau întâmpla. Faptul că între Palestina și Israel a izbucnit un conflict a revoltat mai multe state care nu tolerează astfel de acțiuni violente.

Imediat după izbucnirea războiului, mai multe țări au reacționat și și-au exprimat îngrijorarea. Liderii mai multor țări au implorat teroriștii să înceteze războiul pentru a nu mai crește numărul victimelor, dar se pare că mesajul lor nu a ajuns deloc la cei din Fâșia Gaza.

@gmanews TENSIONS RISE AS PRO-PALESTINIAN AND PRO-ISRAELI PROTESTORS GATHER IN NEW YORK Tensions in the Middle East bubbled up in New York City on Monday, where hundreds of pro-Palestinian demonstrators gathered to denounce the Israeli government and demand that the United States stop its support, while supporters of Israel convened for their own counter-protests and prayers. | via Agence France-Presse #GMANews #SocialNewsPH ♬ original sound – GMA News

Coșmarul continuă pentru israelieni

Ba mai mult, în marile metropole ale lumii, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta și pentru a condamna vărsarea de sânge din Israel. Unele străzi au fost pur și simplu blocate de oamenii nemulțumiți care scandează mesaje împotriva teroriștilor și care au pancarte cu mesaje de pace.

Din păcate, cele mai recente imagini din Israel sunt extrem de grave, semn că teroriștii din Gruparea Hamas vor să verse și mai mult sânge decât până acum. Dincolo de faptul că iau ostatici, teroriștii au început să omoare chiar și copii, iar asta i-a șocat pe liderii lumii, inclusiv pe Joe Biden care nu credea că va asista la astfel de scene surprise în poze.

Momentan, cei din Fâșia Gaza nu au dat niciun semn că au de gând să se retragă din Israel.

@drutas044 Protesters outside the Israel Embassy in London #freepalestine #freepalestine🇵🇸❤️ ♬ original sound – Druta.S


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro