Reclamă

De aproape o săptămână, Israel a devenit un tărâm al groazei. Sute de mii de oameni se tem pentru viețile lor și simt că în fiecare zi trăiesc un coșmar. Cei care nu se duc mereu în buncăre, au preferat să stea în propriile locuințe, dar condițiile sunt din ce în ce mai grele și simt că se sufocă, la propriu. 

Israelul este ținta atacurilor din partea Palestinei încă de sâmbăta trecutul. Rachetele au fost lansate din Fâșia Gaza de la prima oră a dimineții și nici până în prezent nu dau semne că se vor opri violențele. Sute de mii de oameni aleargă pentru a se salva și pentru a se ascunde de violențele teroriștilor.

Încă de zilele trecute, teroroștii din Gruparea Hamas au început să ia ostatici sute de israelienii pe care i-au supus unor condiții greu de descris. Cei care au reușit, totuși, să se ascundă de teroriști s-au baricadat în case și abia mai pot să respire.

VIDEO. „Nu putem respira”. Declarațiile cutremurătoare ale israelienilor blocați în propriile case
The New York Times

„Nu putem ține geamurile deschise”

Cei mai curajoși dintre ei au filmat condițiile în care stau. Panica și groaza domnesc în toată țara, iar israelienii abia dacă mai văd străzile, iar asta din cauza prafului și fumului cauzat de atacul rachetelor.

O tânără a filmat atmosfera de afară care pare desprinsă dintr-un film de groază. Panicată și cu lacrimi în ochi, aceasta spune că nu poate să mai respire și că se teme pentru ceea ce s-ar putea întâmpla. Majoritatea israelienilor se așteaptă la ce este mai rau, mai ales că nu au existat nicio secundă semne că atacurile s-ar opri.

„Suntem în interiorul casei acum și nu putem respira, la propriu. Aceasta este priveliștea de pe geam. Nici nu pot să țin geamul deschis, nu poți vedea nimic”, a spus tânăra în timp ce îndrepta telefonul către clădirile imense acoperite de praf și nor de fum.

@dailymail “We are inside the house right now and literally we can’t breathe.” 💔 Gaza resident Plestia Alaqad says ‘no place is safe’ after smoke fumes surround her apartment #fyp #hamas #palestine #israel #jerusalem #idf #gaza #tragedy ♬ original sound – Daily Mail


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro