Reclamă

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că poluarea a căpătat amploare și că este din ce în ce mai greu să respirăm un aer curat. Și, totuși, noi românii putem spune că la acest capitol suntem cei mai norocoși din lume. Cel mai pur aer de pe planetă a fost identificat într-o salină din România. E la doi pași de tine și e cea mai mare din Europa. 

Știai că la doar 100 de kilometri de București se află cel mai pur aer de pe planetă?! Da, este vorba despre Salina Slănic Prahova, unde 2.9 milioane de metri cubi de sare ascund un paradis de sănătate. Călătorind cu microbuzul până la adâncimea de 208 metri, descoperi un peisaj lunar cu 14 camere trapezoidale, unde aerul e lipsit și radiații și poluare.

Două ore de plimbare îți oferă nu doar o experiență unică, ci și efecte terapeutice. Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulți turiști aleg să treacă pe lista lor și o vizită la Salina Slănic Prahova. Majoritatea îmbină utilul cu plăcutul și, pe lângă peisajul absolut minunat, au parte și de un avantaj major pentru sănătate.

Știai că cel mai pur aer de pe planetă este în România?! Se află la doar doi pași de București

Salina atrage turiștii ca un magnet

Salina Slănic Prahova este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice, cu milioane de persoane care îi trec prag în fiecare an. Nu doar românii sunt atrași de frumusețea peisajului din sare, ci și străinii care pleacă pur și simplu impresionați.

Accesul în Salina Slănic Prahova se face în grupuri pe care le transportă microbuzul până la camera principala. Biletele se pot achiziționa atât online, cât și de la ghișeul de la intrare.

Prețul unui bilet întreg pentru adulți este de 43 de lei, iar studenții, elevii și pensionarii plătesc 23 de lei pentru a se bucura de această minune din România. Aproape că nu este sezon în care Salina Slănic să nu fie vizitată de mii de oameni, semn că este un important punct turistic.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro