Reclamă

Vrem să acceptăm sau nu, încălzirea globală este un fenomen cu care ne confruntăm din ce în ce mai mult și ale cărui efecte le resimțim de ani buni de zile. Însă, dincolo de impactul asupra mediului și asupra schimbărilor climatice, încălzirea globală este o adevărată amenințare pentru sistemul de sănătate.

De ani buni de zile, ne confruntăm cu ceea ce specialiștii numesc încălzire globală. Acest fenomen își pune mai mult ca niciodată amprenta asupra omenirii, iar asta se vede pe toate planurile. Populația este principala responsabilă de încălzirea globală și tot populația va fi cea care va simți cea mai mare amenințare la adresa sănătății.

Subiectul legat de încălzirea globală a preocupat mereu specialiștii care, pe lângă tragerea de semnale de alarmă, au mai realizat și anumite cercetări ale căror rezultate nu sunt deloc bune pentru umanitate.

Un virusolog din Franța a studiat foarte mult încălzirea globală, dar și impactul pe care îl va acest fenomen asupra umanității. Odată cu creștere temperaturilor, avertizează el, vor reveni la viață o serie de virusuri care au existat acum mai bine de 50.000 de ani.

Încălzirea globală, pericol pentru sănătate. Gradele în plus vor aduce la viață virusuri de acum 50.000 de aniî
arhivă presă

Scenariu sumbru pentru umanitate

Aceste virusuri poartă denumirea de virusuri zombie și vor apărea din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează, deja, în zona Articului. Temperaturile de acolo sunt cu mult mai mari decât media normală, ceea ce îi sperie destul de mult pe oamenii de știință.

Ba mai mult, acum câteva săptămâni, în zona Articului au fost sesizate primele plante care au înflorit, ceea ce este un adevărat semnal de alarmă pentru toți.

Așa cum era de așteptat, sunt și multe voci care nu cred în acest scenariu, însă, oamenii de știință sunt mai mult decât convinși că vom asista la așa ceva. Odată cu încălzirea globală, vor ieși la suprafață deșeuri chimicale și radioactive din timpul războaielor, deșeuri care au potențial de a afecta viața sălbatică și de a provoca disfuncții în ecosistem.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro