În ciuda globalizării, tehnologiei și progreselor în transport, există, încă, locuri în lume pe care pur și simplu nu le poți vizita. În timp ce unii dintre noi sunt fixați pe explorarea spațiului și colonizarea Planetei Marte, adevărul e că unele părți ale planetei noastre sunt încă, practic, neatinse sau chiar au fost uitate.
Alte zone găzduiesc baze militare secrete de spionaj sau chiar au fost interzise publicului pe motiv că sunt bântuite legal. Iată, așadar, o listă a unor locuri total interzise publicului larg:
1. Camera 39, Coreea de Nord. Potrivit jurnalistei Cary Olsen, sala 39 este una dintre cele mai secrete organizații din cel mai secret stat din lume, Coreea de Nord. Creată la sfârșitul anilor ’70, sala 39 se spune că se află în clădirea partidului muncitoresc din Phenian, luând numele, potrivit unor surse, de la biroul pe care l-a ocupat în sediu la începuturile sale.
Deși nu există prea multe informații oficiale despre această cameră, din cauza secretului activităților sale, se crede că poate strânge fonduri prin intermediul întreprinderilor comerciale. Se speculează că această cameră 39 ar putea fi în spatele falsificării sofisticate a bancnotelor Supernote de 100 de dolari.
2. Seiful Coca-Cola din Atlanta. Rețeta de Coca-Cola este considerată unul dintre cele mai bine păstrare secrete din lume și se păstrează secretă pentru că este într-un seif din Atlanta. De când a fost creată în 1886 de John Pemberton, această formulă a fost păzită și puțini au reușit să pună mâna pe ea.
Din 1920, rețeta a ajuns sub cheie la o bancă din New York. În 2011, compania a decis să mute celebra rețetă într-un muzeu din Atlanta, dar, în timp ce mulți turiști vizitează muzeul în fiecare an, puțini sunt cei care pot trece de ușile seifului.
3. Rezervația științifică Gemenele, din România este un loc interzis pentru turiștii curioși. Toți cei care au ajuns aici, bineînțeles, cu acces, spun că locul este superb. Rezervația se află în Parcul Național Retezat.
Pentru turistul experimentat, cele 60 de vârfuri care ajung la 2300 de metri nu sunt o noutate. Zona a fost înființată în 1955, iar de atunci, cercetătorii urmăresc aici specii rare de plante și viețuitoare.