Reclamă

Într-o lume zguduită de conflicte, cu războaie ce lasă în urmă suferință și distrugere, un lucru e cert: avem nevoie de speranță. Dar cum îți păstrezi liniștea interioară când totul în jurul tău pare să se prăbușească? Am găsit două rugăciuni care pot aduce un strop de alinare în aceste vremuri grele.

Când războiul pune stăpânire pe suflete

De aproape un an și jumătate, Rusia și Ucraina se află într-un conflict armat ce a lăsat în urmă mii de victime și comunități distruse. Iar de doar două zile, o nouă zonă de conflict a apărut între Israel și Fâșia Gaza. În acest context tulbure, oamenii își pierd speranța și au nevoie de un refugiu spiritual.

E important să ne aducem aminte că nu suntem singuri. Sunt momente când cuvintele par să piardă orice sens, dar puterea rugăciunii rămâne neschimbată. Pentru mulți, rugăciunea e ca un far în noapte, un reper care nu dă greș.

Din acest motiv, vreau să împărtășesc cu voi două rugăciuni ce pot aduce un rai de pace în inimile noastre agitate. Acestea sunt pietre de temelie pe care să construim un viitor mai bun, pentru noi și pentru cei dragi.

Rugăciuni ce aduc pace în vreme de război

Prima rugăciune se adresează direct lui Isus și cere protecție și pace pentru sufletele afectate de război. „Dulce Isuse al meu, îndepărtează războaiele care distrug omenirea…” O rostire simplă, dar puternică, ce ne îndeamnă să găsim refugiul în inima lui Isus.

A doua rugăciune merge mai departe și cere ajutorul lui Dumnezeu pentru toate popoarele aflate în suferință. „Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, care ai făcut cerul și pământul… fă să înceteze toate războaiele și dușmănia dintre oameni.” Este un apel la mila și la puterea Celui de Sus, să restaureze pacea și să alunge urgia războiului.

Prima rugăciune: un apel la Isus pentru îndepărtarea suferinței.

Dulce Isuse al meu, îndepărtează războaiele care distrug omenirea.

Protejează-i de suferință pe cei nevinovați.

Ocrotește sufletele care încearcă să aducă adevărata pace.

Deschide inimile celor afectați de durerea războiului.

Protejează-i pe cei tineri și vulnerabili.

Salvează toate sufletele ale căror vieți sunt distruse de război.

Întărește-ne, Isuse drag, pe noi toți cei care ne rugăm pentru sufletele copiilor lui Dumnezeu și dă-ne harul de a rezista suferinței de care poate vom avea parte în timpul conflictelor.

Te implorăm să oprești răspândirea războiului și să aduci sufletele în Refugiul Sfânt al Inimii Tale.

Amin.

Doxologia

A doua rugăciune: un strigăt către Dumnezeu pentru oprirea războaielor.

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, care ai făcut cerul și pământul, pe cele văzute și pe cele nevăzute, Care ne-ai creat după chipul și asemănarea Ta; Care privești cu iubire pe cei smeriți și te întristezi pentru cei ce părăsesc legea; Tu, Cel ce, prin gura profeților celor de demult ai promis că vei face ca pacea să curgă ca un râu spre Ierusalim, către care se îndreaptă toate națiunile pământului, iar la plinirea vremii, prin Unul-Născut, Fiul Tău, Cuvântul întrupat, ne-ai dăruit nouă pacea Ta cea dumnezeiască, care revarsă în inima omului acea liniște dulce și suavă, care nu se aseamănă cu pacea ce încearcă oamenii să o facă pe pământ fără ajutorul Tău, în această zi de cumpănă și durere, arată-ți milostivirea Ta față de popoarele care suferă din cauza războiului (din Ucraina), de unde pacea Ta a fost înlăturată și unde s-au instalat, teama, deznădejdea, ura fraternă, create de urgia războiului ce a devenit ca o pâine de fiecare zi.

O, Doamne, la Cine să alergăm să cerem ajutor, dacă nu la Tine, Cel ce ești îndelung răbdător și aducătorul păcii pe pământ: împlinește rugăciunile celor ce sunt în grea suferință și amară disperare, fă să înceteze toate războaiele și dușmănia dintre oameni, stârpește rădăcinile urii și ale altor păcate, potolește mânia plină de răutate a celor ce declanșează războaie fondate pe minciună și egoism, pe invidie și dorința de înavuțire diavolească. Dă-ne putere să-i iertăm pe cei care au păcătuit față de noi și ne iartă nouă, de asemenea, orice păcat față de frații noștri, pentru că nu există pace în noi înșine din pricina greșelilor noastre. În milostivirea Ta, fă-ne să ne întoarcem la Tine, iar poruncile Tale să ne fie îndreptarul care să ne ajute să recâștigăm cărările mântuirii, căci tu ești Împăratul păcii și Mântuitorul sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Sfânt, acum și întotdeauna și în vecii vecilor.

Amin.

 

 


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro