Reclamă

Cumpăratul fructelor românești a decenit o adevărată loterie pentru români. De obicei, majoritatea merg în piață, în speranța că acolo vor găsi doar fructe autentice, crescute în livezile de la noi, fără chimicale. Ei bine, în urma mai multor controale inițiate de Horia Constantinescu, realitatea din teren este cu totul și cu totul alta.

Horia Constantinescu a ajuns în comuna 1 Decembrie din județul Ilfov pentru că a vrut să pună mâna, să simtă și să guste cireșele de octombrie. Nu mică i-a fost mirarea când a aflat că fructele nu sunt deloc românești, ci că cei care se ocupă de livezi au tehnica lor prin care le numesc „românești”.

În urma controalelor ample, președintele ANPC a aflat că o mare parte din comercianții de fructe tind să numească și perele olandeze, la un moment dat, pere românești, dacă stau suficient de mult pe teritoriul României.

Horia Constantinescu a demascat metoda prin care comercianții își păcălesc clienții. Cum devin fructele de import fructe românești
Social media

Fructele românești sunt tot mai greu de găsit

Cel care pretinde că pune pe piață fructe românești, din păcate pentru producătorul român autentic și din păcate pentru cei care cumpără, minte, de cele mai multe ori. Unele fructe comercializate fie sunt din Moldova, fie sunt din Olanda, așa cum au descoperit inspectorii ANPC la una dintre livezile verificate.

Astfel de controale i-au revoltat pe cei care au livezi și se numesc producători locali. Ba mai mult, majoritatea a tradus această mișcarea a ANPC-ului ca fiind un război pe care îl declară producătorilor români. În fapt, realitatea este exact invers, aceste controale având ca scop vânzarea de marfă autentică, cu o etichetă corespunzătoare.

Horia Constantinescu a tras un semnal de alarmă și le-a recomandat tuturor să fie extrem de atenți atunci când cumpără fructe care se pretind a fi românești, fie că se află pe tarabele din piață, fie că se află pe rafturile supermarketurilor. Tocmai de aceea, aceste controale nu încurajează comercializarea unor astfel de fructe.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro