Reclamă

Partidul Social Democrat (PSD) dorește să facă toate demersurile necesare în ceea ce privește lupta împotriva consumului de droguri. În acest sens, social-democrații au lansat un proiect care propune sancțiuni cu închisoarea pentru cei care dețin, închiriază sau administrează proprietăți în care se desfășoară activități legate de consumul sau vânzarea de droguri.

Potrivit propunerii de act normativ, șoferilor depistați ca fiind sub influența drogurilor sau alcoolului le va fi interzis dreptul de a mai conduce vehicule pentru o perioadă de până la zece ani, iar pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată, indiferent de motive, fiind eliminată suspendarea privării de libertate. Această prevedere a fost deja introdusă prin legea Anastasia.

România luptă împotriva drogurilor

Proiectul legislativ propus de PSD include și majorarea sancțiunilor pentru mai multe tipuri de infracțiuni legate de consumul și traficul de droguri. Se propune majorarea pedepselor referitoare la finanțarea faptelor legate de traficul și consumul de substanțe psihoactive, precum și confiscarea mijloacelor de producere a lor, banilor, valorilor sau oricărui alt bun dobândit prin valorificare.

Proprietarii și chiriașii din România vor fi pedepsiți dur! Ajung direct în spatele gratiilor dacă nu respectă aceste reguli

Un alt element nou prevăzut de această inițiativă legislativă este considerarea folosirii minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive ca fiind circumstanță agravantă.

Un alt aspect important al acestui proiect legislativ este sancționarea cu închisoare a proprietarilor, chiriașilor sau administratorilor de imobile în care se consumă droguri.

Această măsură are ca scop descurajarea consumului de droguri și protejarea societății de această problemă. PSD consideră că toți cei implicați în facilitarea consumului de droguri trebuie să fie pedepsiți pentru acțiunile lor.

Combaterea accidentelor rutiere cauzate de consumul de droguri și alcool

Cele două proiecte legislative aflate în dezbatere la Senat au ca scop intensificarea sancțiunilor pentru șoferii care provoacă accidente mortale sub influența alcoolului sau a drogurilor. Propunerile vizează suspendarea definitivă a permisului de conducere și aplicarea de pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

În cazurile în care șoferii, aflați sub influența alcoolului sau drogurilor, provoacă decesul unei alte persoane, aceștia ar putea fi condamnați la pedepse cuprinse între trei și 10 ani de închisoare.

Aceste propuneri au apărut în contextul în care s-au înregistrat mai multe accidente de circulație cauzate de șoferi sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului. Statisticile arată că România se confruntă cu o cifră alarmantă de accidente rutiere, iar PSD consideră că este necesară o abordare strictă și fermă pentru a preveni și combate această problemă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro