Reclamă

De aproape o săptămână, apele s-au agitat în spațiul public de când ANPC-ul a intrat în Taverna Racilor. Restaurantele celebrului Pescobar au fost luate la control de inspectorii ANPC, iar neregulile descoperite i-au făcut să-i pună lacătul pe afacere. Evident, Pescobar s-a revoltat, iar scandalul a început instant.

Taverna Racilor, una dintre cele mai populare locații din Capitală a intrat în vizorul inspectorilor ANPC. Se pare că nu este pentru prima dată când ANPC-ul a verificat locația lui Pescobar, ci asta s-a mai întâmplat și în urmă cu mai bine de șase luni. Atunci, aceștiau au emis un avertisment și au închis temporar afacerea.

Horia Constantinescu le-a transmis atunci tuturor celor care se ocupă de Taverna Racilor să-l înștiințeze în timp util de remedierea neregulilor, pentru a redeschide afacerea. Din păcate, acesta a avut surpriza de a constata că nimic nu s-a schimbat și că, în continuare, neregulile persistă.

„A fost ca o consecință a unor abateri repetate timp de șase luni. L-am închis atunci, noi oprim temporar prestarea de servicii. Dacă remediezi, te redeschidem. Când ai remediat, mă anunți. În noua procedură de cadru control, am impus ca termenul de răspundere să fie maxim 48 de ore, tocmai pentru a nu apărea situații să ne evite.”

Horia Constantinescu dă cărțile pe față. Ce spune despre controalele efectuate de ANPC la Taverna Racilor
arhivă presă

Taverna Racilor, avertismente pe bandă rulantă

Horia împreună cu inspectorii ANPC au intrat și în bucătărie și au analizat și meniul de la Taverna Racilor care nu corespundea deloc cu ceea ce se întâmpla în zona de gătit. În meniu erau precizate anumite ingrediente care se foloseau la pregătirea mâncării dar, în fapt, se foloseau alte ingrediente, mult mai periculoase.

„În bucătărie, în meniu găsim ca ingredient smântâna, în realitate se folosește Hulala Grand Cucina, care este o cremă vegetală pe bază de grăsime de palmier.”

Horia Constantinescu a mers la sursa produselor furnizate către Taverna Racilor, la Giurgiu. Nereguli au fost descoperite și aici, de la depozitarea alimentelor, până la condițiile în care erau păstrate.

@procleansofa @horiaconstantinescuanpc invitat la podcastul moderat de @sorinconst ,Totul despre controalele Anpc la @taverna.racilor.pescobar @tavernaracilorherastrau ♬ sunet original – ProCleanSofa


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro