Reclamă

Anul acesta vine la pachet cu vești bune pentru toți locuitorii Capitalei, în special cei care locuiesc în zona Berceni. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că de aproape un an se lucrează la stația de metrou supraterană Tudor Arghezi. Acum, la scurt timp de la inaugurarea parcului cu același nume, s-a aflat și termenul dării în folosință a celei mai noi stații de metrou.

Până acum, doar locuitorii din Drumul Taberei se puteau lăuda cu faptul că au cea mai nouă magistrală de metrou. Și anume, Magistrala 5, care leagă Drumul Taberei de Eroilor. Ei bine, anul acesta, locuitorii din Berceni au toate motivele să fie mândri, iar asta pentru că o nouă stație de metrou va fi dată în folosință, în curând.

Este vorba despre stația de metrou Tudor Arghezi, ultima de pe Magistrala Pipera – Berceni. Este o stație de metrou supraterană care va fi de folos celor care locuiesc în afara Bucureștiului.

Mai exact, aceștia nu vor mai fi nevoiți să ajungă cu mașina în centru, ci o pot parca la stația Tudor Arghezi, iar de acolo, pot merge cu metroul, mai ales că este una dintre magistralele cu cele mai multe garnituri.

Când va fi inaugurată noua stație de metrou din Capitală
Ziarul Financiar

Stația de metrou, inaugurată la scurt timp după parcul cu același nume

Stația de metrou Tudor Arghezi va deveni funcțională începând cu 15 noiembrie, acesta fiind termenul limită maxim acceptat, existând și posibilitatea ca lucrurile să se miște mult mai repede.

Fiind cea mai recentă stație de metrou, nu este de mirare că are și cele mai multe beneficii pentru călători. Astfel, stația Tudor Arghezi este conectată direct, printr-un tunel pietonal subteran, cu parcarea etajată din apropiere, acolo unde bucureștenii își pot lăsa mașinile în siguranță.

„Investiţia comunităţii Sectorului 4 trebuie să intre cât mai repede cu putinţă în folosinţă publicului! De aceea, mulţumesc tuturor instituţiilor implicate în acest proiect, pentru sprijinul depus în procesul de accelerare a procedurilor necesare punerii în funcţiune a noii facilităţi de transport”, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, potrivit economica.net.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro