Și, ce faceți de Revelion? Chiar dacă este mult prea devreme pentru o astfel de întrebare, trebuie să știți că și în secolul trecut, trecerea dintre ani era marcată ca la carte. Cei din înalta societate aveau la dispoziție o mulțime de restaurante care puneau pe masă cele mai exclusiviste preparate ale acelor vremuri.
Atunci, ca și acum, petrecerea de Revelion reprezenta unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, prilej cu care nobilimea și cei din înalta societate își dădeau întâlnire. Era o seară specială, iar restaurantele din Capitală se pregăteau care mai de care mai bine, astfel încât să dea pe spate invitații.
În Capitală, meniurile a trei dintre cele mai populare restaurante din anii 1938 au fost făcute publice și arată cum se distrau cei din înalta societate din Bucureștiul interbelic. Trebuie să recunoaștem că pentru acele vremuri, preparate sunt unele excepționale și, cel mai probabil, prețul era unul pe măsură. Tocmai de aceea, nu orice avea garantat accesul în locație.
Cât de bine se distrau oamenii în perioada interbelică
Unele dintre restaurantele interbelice mai funcționează și astăzi sau sunt în curs de renovare, iar în acele vremuri, doar cei de „clasa I” mergeau să servească cina sau prânzul. În schimb, unele dintre ele au fost demolate, iar în locul lor s-au ridicat localuri sau hoteluri care completează peisajul urban.
Meniul de Revelion din 1935 al Restaurantului Cina. Acest restaurant existã şi ȋn zilele noastre, în spaţiul amenajat la mijlocul anilor 1930. În prezent se aflã ȋn curs de reamenajare.
Meniul de Revelion din 1938 al Restaurantului Trocadero. A fost un restaurant de clasa I, situtat pe strada Academiei nr.8.
Meniul de Revelion din 1938 al Restaurantului Splendid-Parc. Acest hotel cu terasã restaurant a fost ridicat la mijlocul anilor 1930 şi s-a aflat pe Calea Victoriei, pe locul hotelului Radisson de azi, fost hotel Bucureşti. Pe locul hotelului interbelic s-a aflat la finalul secolului XIX Hotelul Imperial.