Reclamă

Veneția este unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, dar și una dintre cele mai „vânate” destinații de către turiștii din toată lumea. Deși un nivel al turismului ridicat înseamnă și o economie bogată, se pare că italienii văd asta ca pe un pericol, așa că vor să introducă o taxă pentru toți turiștii.

Veneția este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice ale Italiei, dar și ale Europei, cu milioane de turiști anual. În ultima vreme, mai mult ca niciodată, orașul de pe apă s-a confruntat cu un număr atât de mare de vizitatori, încât acesta a început să fie un pericol. Cel puțin, la concluzia asta au ajuns cei de la UNESCO, care au venit cu o veste proastă pentru italieni.

Veneția nu va mai fi pe lista patrimoniului aflat în pericol a UNESCO, a anunțat ministrul italian al culturii. Primarul Veneției spune însă că decizia a fost una „politică”. „Mare victorie a UNESCO, Veneția nu este în pericol”, a scris acesta pe Twitter.

Vrei să vizitezi Veneția?! Uite ce taxă vei fi nevoit să plătești de acum încolo, în calitate de turist

Cât vor plăti turiștii de la anul

În iulie, UNESCO a subliniat într-un raport riscurile cu care se confruntă Veneția, adică fenomenele meteorologice extreme, creșterea nivelului mării, turismul și dezvoltarea excesivă.

Ca să mai tempereze turismul, autoritătile italiene o să introducă o taxă de cinci euro care vor să viziteze Veneția pentru o singură zi. Măsura se va aplica din primăvară și va începe ca un experiment de 30 de zile.

Cinci euro nu reprezintă deloc o taxă mare raportată la comori pe care le are Veneția de arătat. Acum, rămâne de văzut din primăvara anului viitor dacă taxa se va aplica pe fiecare zi, sau pentru sejurile mai lungi vor fi concepute alte taxe. Momentan, autoritățile italiene speră să rezolve acest dezechilibru, să păstreze numărul de turiști, iar cei de la UNESCO să își dea seama că orașul de pe apă merită să fie inclus în patrimoniu.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro