Reclamă

În ultima vreme, activiștii de mediu sunt din ce în ce mai vocali și nu se feresc să tragă semnale de alarmă cât mai vizibile pentru toată lumea. După ce mai mulți indivizi au pictat cu verde arcada de la intrarea în Galleria Vittorio Emanuele din Milano, acum, un grup de activiști a stropit cu vopsea portocalie Poarta Brandenburg cu vopsea portocalie.

Vrem să admitem sau nu, ceea ce se întâmplă la nivel mondial din punct de vedere climatic este un adevărat pericol. Semnalul de alarmă a fost tras, deja, de ceva timp, dar se pare că nimeni nu vrea să ia în considerare avertismentele, cu atât mai puțin să facă ceva pentru a opri evoluția încălzirii globale.

Numai vara aceasta am asistat la fenomene meteo extreme în diverse părți ale lumii. De la ploi torențiale, la incendii de vegetații, la cutremure și inundații, toate au dat omenirea peste cap. Și, deși efectele au fost unele devastatoare, se pare că nimeni nu ia în serios faptul că asistăm activ la încălzirea globală.

Poarta Brandenburg din Berlin, stropită cu vopsea de către un grup de activiști
arhivă presă

Germania vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2045

Tocmai din acest motiv, activiștii de mediu au început să atragă atenția și acționează în cele mai cunoscute puncte, asigurându-se că toată lumea vede și înțelege ceea ce vor să facă. În urmă cu doar câteva ore, activiștii au pictat celebra Poartă Brandenburg din Berlin cu vopsea portocalie, tocmai pentru a semnaliza pericolul care ne paște odată cu încălzirea globală.

Activiștii mișcării „Ultima Generație” au vrut să sublinieze faptul că este timpul pentru o „schimbare politică” și că a venit vremea să se renunțe la folosirea „combustibililor fosili”. În urma acțiunii lor de a picta cu vopsea celebrul monument din Berlin, 14 persoane au fost arestate.

Gestul activiștilor din Berlin vine la scurt timp după cel al activiștilor din Milano, care au pictat intrarea în Galleria Vittorio Emanuele, dar și al activiștilor din Roma, care au colorat apa din Fontana di Trevi în Negru.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro