Reclamă

Una caldă, alta rece pentru Apple, producătorului celebrului iPhone. La scurt timp după lansarea mult așteptatului model 15, Apple a primit o lovitură destul de dură din partea Franței care a interzis folosirea acestui telefon. Din păcate, nu este singura veste proastă pe care a primit-o gigantul Apple, căci săptămânile trecute, China a interzis și ea folosirea de iPhone-uri în rândul populației.

Apple este recunoscut pentru produsele sale care se cumpără mereu ca pâinea caldă. Însă, în ultima vreme, lucrurile nu mai sunt la fel de roz pentru brandul dezvoltat de Steve Jobs. Vânzările de telefoane au scăzut drastic, iar după ce China a ales să interzică folosirea de iPhone, Apple a pierdut 200 de milioane la bursă. Dar, din păcate, se pare că acesta este doar începutul declinului.

După China, care era a treia piață de desfacere din lume pentru Apple, o nouă țară a ales să interzică aceste telefoane. Recent, Franța a interzis iPhone-ul pe motiv că emite o cantitatea îngrijorătoare de radiații. Aceste radiații sunt atât de periculoase, încât studiile au arătat că sunt responsabile de 400% din numărul operațiilor de tumoră în rândul copiilor, iar peste 70% dintre utilizatorii de iPhone au acuzat simptome de sensibilitate electro-magnetică.

Un model de iPhone utilizat de români, interzis în Franța. Device-ul provoacă una dintre cele mai severe forme de cancer
Apple

Telefoanele, mai periculoase ca niciodată

Nu mai este niciun secret faptul că telefoanele mobile din prezent comunica constant cu turnurile mobile, iar ceea ce este cu adevărat îngrijorător abia de acum urmează. Standardele de siguranță americane se bazează doar pe cadrele medicale, excluzând din calcul copiii și femeile.

Tocmai de aceea, majoritatea specialiștilor atrag atenția să fim mult mai atenți la obiceiurile care implică utilizarea excesivă de telefoane mobile. Și, având în vedere că telefoanele mobile și tehnologia fac parte din viața noastră de zi cu zi, cel mai bine ar fi să controlăm sau să reducem utilizarea lor.

Momentan, cei de la Apple nu au emis niciun comunicat oficial în care să își prezinte răspunsul la interdicțiile din Franța.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro