Reclamă

Veste bună pentru 300.000 de elevi din România! De la începutul noului an școlar, aceștia vor primi tichete în valoare de 500 de lei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), va oferi ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei pentru preșcolari și elevii din familii defavorizate.

500 de lei de la stat pentru acești elevi

Ajutorul va ajunge la aproximativ 300.000 de copii din toate județele țării, care vor primi suma de 500 de lei pe cardurile pentru sprijin educațional, conform prevederilor OUG nr. 133/2020.

Cei care au deja cardurile vor primi ajutorul pentru haine și rechizite în această lună, iar noii beneficiari vor primi încărcate cardurile în luna octombrie. Până în prezent, s-au identificat elevi eligibili în 10.115 unități de învățământ din țară.

Marcel Boloș a anunțat că programul de sprijin pentru copiii din categorii vulnerabile continuă în România, oferindu-le un ajutor de 500 de lei la începutul anului școlar pentru achiziționarea de rechizite și haine. Numărul beneficiarilor crește în acest an.

În România, rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar fondurile europene pot sprijini programele pentru a reduce acest fenomen care afectează în special copiii din medii defavorizate.

“Împreună cu Ministerul Educației, depunem eforturi pentru ca elevii incluși în program să beneficieze de acest ajutor încă din prima lună de școală”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Cine primește cei 500 de lei?

Tichetul de 500 de lei va fi acordat copiilor din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei).

De asemenea, elevii din învățământul de stat primar și gimnazial vor primi acest ajutor dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Cererea pentru stimulentul educațional trebuie înregistrată până la data de 10 septembrie la unitatea de învățământ la care elevul este înscris și trebuie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022.

Cei care au deja cardurile trebuie să depună o cerere și o adeverință de venit, semnată de același părinte care a depus cererea la începutul programului.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate doar la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere.

În anul școlar precedent, bugetul alocat Schemei naționale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați prevăzută de OUG nr. 133/2020 a fost de 122 milioane de lei, pentru 245.000 de elevi din familii defavorizate.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro