Reclamă

Un număr de peste un milion de pensionari din România primesc vești bune de la stat! Aceștia vor primi indemnizații suplimentare de aproape 500 de lei.

Această măsură este destinată în special celor care încasează venituri mai mici de 1.125 de lei lunar. Cuantumul indemnizațiilor poate varia în funcție de domeniul în care beneficiarii au lucrat sau de județul din care provin.

Beneficiarii indemnizațiilor

Potrivit informațiilor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice, un total de 1.142.011 pensionari au beneficiat de aceste indemnizații.

Numărul acestora a înregistrat o ușoară scădere de 1.193 de persoane în luna august față de luna iulie 2023. Dintre aceștia, 1.035.133 provin din sistemul public de pensii, iar 106.878 din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Vestea dimineții pentru toți pensionarii din România! Casa de Pensii a făcut anunțul: Ei sunt românii care vor primi bani în plus la pensie

Valoarea medie a indemnizației sociale pentru pensionari a fost de 429 de lei, însă în anumite județe aceasta a atins aproape 500 de lei. Printre județele cu indemnizații mai mari se numără Bistrița-Năsăud și Maramureș, unde suma ajunge la 495 de lei, și Cluj, unde se ridică la 478 de lei.

Județele cu cei mai mulți beneficiari

Conform datelor recent centralizate, cele mai multe indemnizații sociale pentru pensionari au fost acordate în București, unde 48.350 de pensionari au beneficiat de această măsură. Urmează Suceava cu 42.196 de pensionari, Dolj cu 37.653 de pensionari, Iași cu 37.120 de pensionari și Prahova cu 35.466 de pensionari.

Indemnizații suplimentare pentru pensionarii agricultori

Pensionarii agricultori au primit și ei indemnizații suplimentare, în valoare medie de 302 de lei. Totuși, în județele Ilfov, Gorj și Sectorul 5 din București, valoarea indemnizațiilor a depășit acest nivel. Cele mai multe beneficii au fost înregistrate în Iași, cu 7.381 de persoane, Botoșani, cu 6.994 de persoane, și Dolj, cu 6.917 de persoane.

Condiții pentru a beneficia de indemnizații

Pentru a beneficia de indemnizația socială pentru pensionari, este necesar să îndeplinești următoarele condiții:

– Să ai calitatea de pensionar al sistemului public.

– Să ai domiciliul în România.

– Să ai venituri mai mici de 1.125 de lei.

Este important de menționat că persoanele care primesc venituri din sistemul public și din alte surse de venit vor avea în calcul totalul acestor surse la stabilirea eligibilității pentru indemnizația socială pentru pensionari. Calculul sumei este realizat automat de către Casele teritoriale de pensii, conform informațiilor oferite de Casa Națională de Pensii Publice.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro