Reclamă

Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea anului universitar, se pare că nu toate facultățile sunt pregătite să își primească studenții. Cel puțin, Universitatea Tehnică din Chișinău nu este, iar asta o demonstrează condițiilr vitrege din cămine.

Se spune că un student trebuie să aibă parte de cele mai bune condiții pentru a da randament academic. Însă, problema se pune la cei care nu au posibilitatea de a sta în gazdă și optează pentru un cămin de stat. Acolo, condițiile sunt greu de descris.

Cele mai recente imagini surprinse la căminul Universității Tehnice din Chișinău par desprinse din filmele apocaliptice. Totul este cu atât mai dezolant cu cât peste câtev săptămâni, acolo ar trebui să locuiască studenții care, paradoxal, plătesc o căruță de bani.

Bani mulți pentru condiții proaste

Vorbim despre tencuiala desprinsă de pe pereți, despre igrasie la tot pasul și despre toalete în care este inuman să intri. Evident, această situație este foarte bine cunoscută de conducerea universității, dar se pare că nimeni nu ia nicio măsură pentru a schimba ceva.

Pentru aceste condiții inumane, studenții sunt nevoiți să plătească nici mai mult, nici mai puțin de 1.000 de lei lunar. Prețul este unul exagerat de mare, având în vedere că acolo nu se poate sta nici măcar o zi, dar altminteri o lună.

De departe, cel mai dezolant peisaj este cel de la baie, acolo unde bucățile de gresie sunt desprinse din podea, picură peste tot, toalete sunt murdare, imposibil de folosit, chiar dacă sunt de tip turcești. De departe, imaginile sunt o batjocoră la adresa studențiilor care speră să găsească ceva decent la banii pe care îi plătesc.

Din păcate, Univeristatea Tehnică din Iași nu este singura care își tratează elevii așa. Anul acesta, la început, au circulat o serie de imagini la fel de dezolante din căminele Academiei de Poliție din București, unde studenții trebuiau să doarmă pe saltele mucegăite.

 

@luchianiuc„Evul mediu, dezastru. Se achită 1000 de lei pe luna”. Cum arată toaletele unui cămin al Universității Tehnice din Chișinău reportaj ProTv Chisinau

♬ original sound – Eugeniu Luchianiuc


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro