Reclamă

Astăzi, începe a doua sesiune de înscriere în programul Rabla 2023, Rabla Clasic şi Rabla Plus. Această sesiune va fi disponibilă până la data de 30 noiembrie. Programul este adresat atât persoanelor fizice, cât și celor juridice și unităților administrativ-teritoriale.

Bugetul alocat pentru această etapă a Programului Rabla Clasic este de 222.457.000 lei, în timp ce Programul Rabla Plus beneficiază de un buget alocat de 272.468.500 lei.

Detalii despre Programul Rabla Clasic

În cadrul Programului Rabla Clasic, se acordă o primă de casare în valoare de 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate. Această primă de casare este disponibilă pentru autovehiculele noi, cu excepția motocicletelor, care au un sistem de propulsie ce generează maximum 155 g CO_2/km în sistemul WLTP.

În plus, se pot beneficia de ecobonusuri, cum ar fi:

– Un ecobonus de 1.500 lei pentru autovehiculele noi, cu excepția motocicletelor, care au un sistem de propulsie ce generează maximum 120 g CO2/km în sistemul WLTP.

– Un ecobonus de 1.500 lei pentru autovehiculele noi, cu excepția motocicletelor, echipate cu motorizare GPL/GNC.

– Un ecobonus de 3.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou, cu excepția motocicletelor, echipat cu un sistem de propulsie hibrid.

– Un ecobonus de 1.500 lei pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Se dă startul unui program mult așteptat pentru români! Cine va primi 54.000 de lei

Opțiuni pentru achiziționarea de motociclete

Pentru achiziționarea de motociclete noi, care au un sistem de propulsie ce generează maximum 120 g CO_2/km în sistemul WMTC, se acordă o primă de casare de 7.000 lei în schimbul predării unui autovehicul uzat. În plus, se pot beneficia de următoarele ecobonusuri:

– Un ecobonus de 1.500 lei pentru motocicletele noi, cu un sistem de propulsie ce generează maximum 90 g CO2/km în sistemul WMTC.

– Un ecobonus de 1.500 lei pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Beneficii pentru instituții publice și unități administrativ-teritoriale

Instituțiile publice și unitățile administrativ-teritoriale pot beneficia de o primă de casare în valoare de 7.000 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, fără a fi nevoite să predea un autovehicul uzat. În cazul în care optează pentru achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul casării a două autovehicule uzate, vor beneficia de o primă de casare de 10.000 lei.

Valabilitatea notei de înscriere și procedurile de achiziție

Nota de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic are o valabilitate de 120 de zile de la data emiterii. Pe durata acestui timp, beneficiarii vor efectua toate procedurile necesare pentru achiziționarea autovehiculului nou.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul poate beneficia de un ecotichet la achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul predării cel puțin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Sesiunea de înscriere în Programul Rabla Clasic și Programul Rabla Plus oferă oportunitatea de a beneficia de diverse facilități și de a contribui la protejarea mediului înconjurător.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro