Reclamă

În această lună, s-au dat vești bune pentru sute de mii de copii din România. Aceștia vor primi vouchere în valoare de 500 de lei.

Acești bani vor fi acordați într-o singură tranșă la începutul anului școlar. Cu toate acestea, față de anul trecut, 100.000 de elevi nu vor mai primi aceste tichete, care puteau fi folosite pentru achiziționarea de rechizite.

De asemenea, anul școlar 2022-2023 va fi ultimul în care se acordă acest sprijin din fonduri europene prin programul operațional. De la toamnă, acesta va face parte din Programul Incluziune și Demnitate Socială.

Vouchere de 500 de lei disponibile din septembrie

Chiar dacă ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și actualul ministru al Finanțelor au promis un mecanism mai ușor de implementat și de folosit, programul nu este încă bine pus la punct. În prezent, programul nu este complet funcțional în ceea ce privește acordarea voucherelor la începutul anului școlar.

bani de la stat elevi

Aceste vouchere educaționale, numite și „tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional”, reprezintă carduri cu valoarea de 500 de lei, acordate pentru a acoperi cheltuielile pentru materiale școlare, în special rechizite.

300.000 de români vor primi banii într-o tranșă unică

Pentru anul școlar 2023-2024, se vor acorda tichete educaționale de 500 de lei pentru 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Aceste tichete vor fi oferite într-o singură tranșă, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

MIPE a precizat că alocarea pentru sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială este de aproximativ 120.000.000 de euro pe o perioadă de 4 ani școlari (2023-2027).

Ajutorul în valoare de 500 de lei va fi acordat într-o tranșă unică în fiecare an școlar și va fi destinat achiziționării de rechizite școlare și îmbrăcăminte pentru aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile, înscriși în ciclul primar și gimnazial.

În prezent, programul este în curs de dezvoltare în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, iar toate aspectele legate de valoarea sprijinului, criteriile de eligibilitate și atribuțiile instituțiilor implicate vor fi stabilite.

Scopul viitoarei scheme de sprijin prin tichete educaționale este simplificarea procedurilor pentru beneficiari prin digitalizare și interoperabilitatea bazelor de date la nivelul instituțiilor implicate, conform răspunsului oferit de minister pentru Edupedu.ro.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro