Reclamă

Noul an școlar în Arabia Saudită vine la pachet cu schimbări majore și cu reguli dure nu doar pentru elevi, ci și pentru părinți. De acum încolo, familiile care au unul sau mai mulți copii la școală trebuie să fie foarte atenți la ceea ce fac micuții lor și, mai exact, să se asigure că ajung la școală. Dacă nu, pedepsele sunt unele destul de drastice. 

Se schimbă regulile în Arabia Saudită. Începând de acum încolo, părinții ai căror copii lipsesc de la școală mai mult de 20 de zile, fără să aibă un motiv întemeiat, vor merge la închisoare. Potrivit unei publicații locale din Arabia Saudită, Makkah, absențele elevilor vor produce efecte asupra părinților care vor ajunge sub incidența Legii Protecției Copiilor.

După investigarea cazului, procurorul va fi cel care decide dacă acel caz va ajunge sau nu în instanță. În timpul procesului, dacă judecătorul ajunge la concluzia că tutorele dă dovadă de neglijență față de absențele elevului, acesta va decide condamnarea părintelui la închisoare. Aceasta nouă lege are ca scop un proces de educație ideal în noul an academic.

Arabia Saudită, reguli dure pentru părinți. Ce pățesc familiile ale căror copii nu ajung în fiecare zi la școală

Părinții, direct responsabili

Raportarea absențelor îi revine directorului de școală, tot el fiind cel care va cere o investigare a situației familiale a elevului problematic. Apoi, departamentul abilitat va raporta cazul direct la Ministerul Educației. Un rol foarte important îl va avea și depunerea declarației din partea elevului. Această declarație va fi depusă în fața departamentului abilitat care va încerca să afle care este motivul absențelor.

Săptămâna aceasta, elevii din Arabia Saudită au revenit pe băncile școlii, după ce s-au bucurat de o vacanță de două luni, pe perioada verii. În Arabia Saudită, anul școlar are trei semestre, iar perioada cursurilor durează 38 de săptămâni. În ceea ce privește vacanțele, elevii au 60 de zile libere, în plus față e clasica vacanță de 68 de zile. Acum, rămâne de văzut dacă noua regulă impusă va face ca rezultatele școlare să fie unele mai bune sau nu.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro