Reclamă

În prezent, Tesla este una dintre cele mai „vânate” mașini de pe piață, iar numeroase exemplare au început să apară și pe străzile din România. La început, mulți au fost sceptici în ceea ce privește mașina creată de Elon Musk, mai ales că prețul nu era deloc unul mic. Însă, se pare că acesta era ultima problemă.

Tesla s-a bucurat de un marketing excelent și nu este de mirare că din ce în ce mai mulți șoferi și-au dorit să se afle la volanul unei asemenea bijuterii. Dincolo de designul atrăgător și futurist, mulți au fost cuceriți de autononia bateriei pentru că, trebuie să recunoaștem că nu este deloc plăcut să te oprești din drum la stația de reîncărcare.

Dar, se pare că toți cei care s-au grăbit să cumpere Tesla s-a ales cu o mare țeapă, o țeapă care a ținut ani de zile, fără ca nimeni să nu bănuiască. Însă, cei de la Tesla au fost dați de gol chiar de inginerii care obișnuiau să lucreze pentru ei.

Proprietarii de Tesla au fost păcăliți ani la rând printr-un software pus acolo cu mare intenție de către inginerii din fabrică prin care supraestimau autonomia bateriei. Adică, îți arăta pe bord că mai ai 200 de kilometri de mers, dar, în realitate, știa foarte bine și mașina că mai ai 50 de kilometri. De ce făceau toată asta?

Țeapa Tesla. Cum au fost păcăliți proprietarii de propriile mașini, ani la rând

O țeapă care a durat 10 ani

Pentru că ei, când vindeau mașina, pur și simplu mințeau. Lucrurile din realitate nu se pupau cu ce îți vindeau ție și, atunci, trebuiau să o rezolve, cumva. Soluția?! Acest software care pur și simplu te mințea și a mințit pe mulți și, bineînțeles, oamenii loviți de realitate mergeau cu ele la service.

Spuneau „Domnule, mi-a arătat 200 de kilometri, a mai mers 50 de kilometri, deci, e o problemă cu ea.” Iar firma, ca să acopere toată chestia asta, le băga pur și simplu la service, știind că n-au nimic, le ținea acolo și zicea: „Gata, problema-i rezolvată.

Jurnaliștii de la Reuters au vorbit cu inginerii care chiar au scris acest software. Și, ce au mai zis? Că, chiar Elon Musk i-a pus să facă chestia asta și că a mers undeva la 10 ani.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro