Reclamă

România, din păcate, este în același punct în care a fost și acum opt ani și nu o spunem noi, ci o demonstrează foarte clar evenimentul tragic de aseară. Explozia de la Crevedia este dovada clară a faptului că țara noastră nu este capabilă să interneze un număr foarte mare de arși. Deși am mai trecut printr-un eveniment similar acum 8 ani, se pare că tragedia de la Colectiv nu ne-a învățat nimic.

La aproape 8 ani de la tragedia de la Colectiv, România se află în același punct, fără niciun procentaj de avansare. Vorbim despre lipsa spitalelor mari pentru arși care ar fi trebuit să existe de acum mult timp, de când s-a întâmplat incendiul de la Colectiv. Se pare că tragedia de acum opt ani nu le-a învățat nimic pe autoritățile române, iar ieri seară s-a demonstrat, din nou, acest lucru.

Tragedia de la Crevedia s-a soldat cu 42 de victime, dintre care 26 sunt pompieri, iar doi angajați ai stației GPL Flagas care funcționa ilegal sunt dați dispăruți. În urma exploziei, victimele rănite prezintă arsuri pe suprafețe mari din corp, iar potrivit declarațiilor făcute de Raed Arafat, procentul de arsură este de 80-90%.

Autoritățile din România, luate din nou prin surprindere. La 8 ani de la tragedia Colectiv, încă nu avem un spital mare pentru arși
Biziday

Aseară, s-au mobilizat 14 spitale din Capitală și s-a activat planul alb, ceea ce înseamnă că mai mulți medici au fost chemați la muncă. De asemenea, s-a activat și planul civil european care presupune transferul victimelor arse către spitale din afară. Evident, acest lucru poate că nu ar fi fost necesar dacă în România exista un spital mare dedicat pacienților care prezintă arsuri grave.

Din păcate, în continuare, în România se cârpește sănătatea, iar politicienii nu fac decât să promită că vor îndrepta lucrurile. Acum, pe primul loc este sănătatea victimelor care, din fericire, vor primi ajutor din partea spitalelor mari din Milano și din Bruxelles, spitale care au răspuns mereu prompt solicitărilor din România.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro