Reclamă

Explozia de la Crevedia a alertat întreaga Capitală în această seară. Din păcate, pompierii s-au transformat din salvatori în victime, iar acum se caută responsabilii pentru tragedie. Dincolo de faptul că stația de GPL funcționa fără autorizare, se pare că vor fi trase la răspundere mai multe persoane, printre care și Raed Arafat.

În această seară s-a activat planul alb pentru spitalele din Capitală și planul civil european pentru victimele exploziei din Crevedia. Ceea ce s-a întâmplat la stația GPL situată la doi pași de București se va solda cu multe anchetări până la găsirea vinovaților.

Și spunem asta pentru, că din păcate, pompierii salvatori au devenit victime în timp ce încercau să stingă flăcările mistuitoare. În zonă se aflau șase cisterne pline cu GPL, iar trei dintre ele au explodat treptat. Din păcate, pentru unii pompieri a fost mult prea târziu pentru a se mai salva din calea flăcărilor. 26 dintre ei au ajuns la spital cu arsuri pe o suprafață de 80-90%, astfel că a fost activat planul civil european.

Klaus Iohannis cere anchetarea lui Raed Arafat. Explozia de la Crevedia, similară cu tragedia de la Colectiv
Info Real

Tragedia a ajuns imediat și la urechile lui Klaus Iohannis, care, primul lucru pe care l-a făcut a fost acela de a posta un mesaj pentru familiile victimelor.

„O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete.”

Raed Arafat a fost primul oficial care s-a deplasat la fața locului pentru a vedea cu ochii săi tragedia. Din imaginile suprinse înainte de incendiu, se poate observa cum pompierii luptă cu flăcările lângă o cisternă. Nimeni nu își explică de ce acea cisternă nu a fost mutată pentru a nu mai exista un alt pericol de explozie.

Se crede că au existat greșeli majore în tactica de gestionare a exploziei, greșeli care au rănit grav 26 de pompieri. Inițial, zona trebuia evacuată, mai ales că GPL-ul este cu mult mai inflamabil decât gazul metan.

După ce a părăsit zona exploziei, Arafat s-a deplasat de urgență la sediul M.A.I, acolo unde a fost activată celula de urgență/


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro