Reclamă

Încă un incendiu a izbucnit în această seară, după tragedia de la Crevedia. Este vorba despre incendiul de lângă fabrica de armament de lângă Dragomirești. Din imaginile surprinse din dronă, se pare că este vorba despre un container. Incendiul este foarte aproape de un centrul de muniție de artiliere.

Noapte albă pentru pompierii din Capitală, dar și una tragică pentru salvatori. După tragedia din Crevedia, un nou incediu a fost localizat în Dragomirești. Vestea bună este că, aceasta nu reprezintă un pericol iminent și nici nu a fost produs de flăcările de la Crevedia.

Autoritățile spun că nu este un pericol, deoarece depozitul funcționează legal. Există un perimetru de siguranță pentru a evita un incendiu și este supravegheat. Pot fi elemente explozive, dar sunt asigurate în anumite depozite. Chiar dacă ajunge focul aproape de fabrică, elementele de muniție sunt protejate”, a spus Cristian Barbu, fost rector Academia Rehnică Militară.

Pentru stingerea incendiului de la Dragomirești au intervenit Detașamentul Târgoviște, cu un ASAS, Garda de Intervenție Voinești cu 1 ASAS, Detașamentul Găești cu un ASAS, SAJ Dâmbovița cu un echipaj și un microbuz.

În ceea ce privește incendiul de la Crevedia, bilanțul victimelor a scăzut la 42. Momentan, locul pentru pacienții arși și grav răniți nu mai este suficient în spitalele din România, astfel că s-a activat planul civil european. În continuare, se monitorizează starea lor de sănătate și se încearcă stabilizarea lor pentru a putea fi transportați la Bruxelles și Italia.

În continuare, unul dintre pompieri este dat dispărut. Printre victimele de la Crevedia se află și 7 civili, toți dintre ei fiind intubați. Partea mai rea de abia de acum urmează, căci la fața locului mai sunt încă două rezervoare care sunt adevărate bombe cu ceas.

Medicii de la toate spitalele s-au mobilizat, însă, în continuare, două spitale sunt date dispărute și încă nu s-a putut lua legătura cu ei sau cu apropiații lor.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro