Medicii din România sunt în stare de alertă, după ce unul dintre cele mai periculoase virusuri a făcut, deja, ravagii. Simptomele sunt unele destul de evidente, așa că dacă cineva prezintă aceste semnalmente, primul lucru care trebuie făcut este să se prezinte de urgență la medic.
România a bifat primul caz de infectare cu West Nile. Din păcate, deznodământul a fost unul tragic, căci bărbatul care a contactat acest virus nu a mai avut nicio scăpare. Acesta a murit după ce a pierdut bătălia cu virusul, iar asta a alertat autoritățile, dar și cadrele medicale din întreaga țara.
Veștile nu sunt deloc unele bune pentru români, căci se pare că acesta nu a fost singurul caz de contaminare cu West Nile. De la semnalarea primului caz, cel al bărbatului care a decedat și până în prezent, au mai fost sesizate încă alte șase cazuri, la fel de periculoase.
Simptomele infectării cu West Nile
Medicii specialiști sunt în gardă și același lucru îl recomandă și celorlalte persoane. Tocmai de aceea, a început o campanie de informare prin care sunt prezentate principalele simptome care semnalează prezența unui astfel de virus. În plus, este recomandată protejarea atât a propriei persoane, cât și a celor din jur.
La primele semne de simptome caracteristice virusului West Nile este recomandată deplasarea sau apelarea de urgență la un cadru medical. Una dintre principalele simptome este cea a febrei însotiță de durere de cap intensă. Febra influențează și starea generală de bine și poate fi un prim semn al virusului West Nile.
De assemenea, vărsăturile inexplicabile sunt și ele unul dintre semnele îngrijorătoare ale prezenței virusului West Nile. Dacă acestea apar din senin, nu trebuie deloc să stați pe gânduri, ci trebuie să apelați la medic.
Alte simptome care semnalează infectarea cu virusul West Nile sunt sensibilitatea crescută la lumină și o dispoziție proastă. Dacă vă simțiți fără vlagă și fără chef de a face activitățile pe care le făceați în mod obișnuit, cel mai bine ar fi să luați legătura cu un medic specialist.