Reclamă

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a fost chemat în fața conducerii PNL, pentru a vorbi despre taxele planificate pentru viitor. Ulterior, acesta va avea discuții cu premierul Marcel Ciolacu. Ședința coaliției de guvernare va avea loc după-amiaza.

În ceea ce privește schimbările propuse, se dorește reducerea TVA-ului la doar două cote: 9% și 19%. De asemenea, se planifică o creștere a accizelor pentru alcool și tutun. O altă măsură discutată este introducerea unei taxe de 1% pentru clădirile rezidențiale cu valoare de peste 500.000 de euro.

Noi taxe și impozite în România! Lovitură pentru toți românii din partea politicienilor

Noi taxe și impozite în România. Marcel Boloș, întâlnire cu liderii PNL și PSD

Planurile includ și reformarea aparatului de stat prin eliminarea a aproximativ 200.000 de posturi vacante, care ar urma să contribuie la acoperirea deficitului bugetar. Pentru cetățeni, se prevede impunerea unor restricții în privința numărului de funcții de conducere, creșterea normativelor de personal și limitarea acordării sporurilor.

Vor fi aplicate și noi taxe, cum ar fi majorarea tarifelor de intrare la muzee și alte atracții turistice, creșterea accizelor pentru alcool și tutun, impunerea unei contribuții la sănătate de 10% pentru toți angajații și taxa de 1% pentru clădirile rezidențiale cu valoare de peste 500.000 de euro.

În ceea ce privește IMM-urile, se vor aplica taxe progresive în funcție de cifra de afaceri, iar firmele care transferă profiturile în alte țări pot fi suprataxate cu 15%.

Guvernul are în vedere și reducerea cheltuielilor în instituțiile de stat cu 10%, desființarea unor posturi neocupate și scăderea salariilor membrilor consiliilor de administrație.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro