Reclamă

După o serie de negocieri și discuții amănunțite, Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) au reușit să ajungă la un acord referitor la restrângerea și eficientizarea aparatului administrativ din România.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Ecomedia.ro, se intenționează o reducere semnificativă a numărului de funcționari cu rol de conducere din cadrul administrației publice, pentru a aduce o optimizare și o cheltuire mai atentă a bugetului țării.

Astfel, una dintre măsurile cheie convenite între cele două partide politice este scăderea cu 20% a numărului de secretari de stat, ceea ce va reduce considerabil numărul acestora și, implicit, va aduce economii importante pentru stat. Totodată, liderii coaliției s-au pus de acord asupra necesității unor reduceri în aparatul de lucru, pentru a eficientiza activitatea administrației și pentru a minimiza birocrația.

Își vor pierde locurile de muncă! Decizia PNL și PSD

Mai mult decât atât, PNL a propus în cadrul negocierilor o reformă ambițioasă a instituțiilor deconcentrate. Prin această reformă, se dorește comasarea instituțiilor care au atribuții similare, eliminând astfel duplicarea funcțiilor și sporind transparența și eficiența actului administrativ. Această măsură va contribui la reducerea costurilor și la o mai bună coordonare între instituțiile publice.

Cum vor PNL și PSD să aducă bani la bugetul țării: Numărul șefilor din administrația publică va fi redus

Un alt aspect important convenit între PNL și PSD este reducerea numărului de membri în Consiliile de Administrație. Scăderea numărului de membri va duce, de asemenea, la o diminuare a indemnizațiilor acestora, generând astfel economii suplimentare în cadrul aparatului administrativ.

În ansamblu, aceste măsuri de reducere și optimizare a aparatului administrativ sunt văzute ca un pas semnificativ în direcția eficientizării și modernizării administrației publice din România.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro