Reclamă

Canicula din ultimele zile a transformat Grecia într-un infern. Incendiile de vegetație se extind de la o zi la alta, iar pompierii abia mai au resurse și putere să se lupte cu flăcările. Din păcate, infernul este departe de a ajunge la final, ci pare că se intensifică de la o zi la alta.

Din paradisul vacanțelor și al insulelor superbe, Grecia a devenit un adevărat infern. Temperaturile exagerat de mari au dus la apariția incendiilor de vegetație. Zeci de hectare ard, iar flăcările se extind din ce în ce mai mult.

Azi, din cauza incendiilor din zona central-estică a Greciei, un depozit de muniții de la o bază aeriană grecească a explodat. Incidentul a avut loc în apropierea unei păduri din zona orașului Volos.

Imediat a fost declanșată starea de urgență. Autoritățile au evacuat populația din zonă și au dus toți cetățenii în Nea Anghialos, cea mai apropiată localitate de locul unde s-a produs tragedia. De evacuarea cetățenilor s-au ocupat 22 de iahturi și trei nave ale Gărzii de Coastă.

În depozitul care a sărit în aer se afla o cantitate însemnată de muniție, arme pentru avioane, bombe și alte rachete. Explozia a fost atât de mare, încât geamurile magazinilor s-au spart instant.

 

 

 


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro