Reclamă

Vremea la extreme dă peste cap vacanțele românilor. Salvamarii au ridicat steag roșu pe litoral și atenționează că apa mării este deosebit de periculoasă în următoarea perioadă.

Steag Roşu pe litoral din cauza vijeliilor

România este prinsă într-un val de vreme la extreme. De la temperaturi caniculare, în doar 24 de ore s-a ajuns la vreme de toamnă. În sudul și sud-estul țării, unde au fost chiar și 40 de grade Celsius, vijeliile au pus stăpânire pe mai multe regiuni. Iar termometrele indică local și cu 20 de grade mai puțin, o diferență enormă pentru o perioadă atât de scurtă.

Alertă este și pe litoral, unde din cauza vântului puternic și a furtunilor a fost ridicat Steag Roșu. Salvamarii au luat această decizie din cauza faptului că marea este foarte agitată în aceste zile, curenții sunt foarte puternici, ceea ce înseamnă un pericol enorm pentru cei care vor să se aventureze în apă.

Românii sunt sfătuiți să stea departe de apă și de valurile puternice până când steagul roșu nu va fi coborât.

Mai mult decât atât, și apa mării este foarte rece. După câteva zile în care a fost perfectă pentru o baie, joi, 27 iulie, avea o temperatură cuprinsă între 13-15 grade Celsius.

Cum va fi vremea pe litoral în acest sfârșit de săptămână

Meteorologii vin însă cu vești bune pentru cei care sunt în aceste zile la mare sau plănuiesc să meargă în concediu. Vremea va revenii la normalul pentru această perioadă, iar temperaturile vor fi numai bune pentru plajă și distracție.

De vineri, 28 iulie, furtunile vor dispărea de pe litoral și vor face loc soarelui. Sunt așteptate temperaturi de peste 30 de grade Celsius, iar marea se va liniști.

Codul Galben, emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru joi, 27 iulie, expiră tot în aceeași zi, la ora 21:00. Ceea ce înseamnă că pentru următoarele 24 de ore, vremea va reveni la normal și nu va mai aduce surprize neplăcute.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro