Reclamă

Vara lui 2023 este o vară a extremelor. În ultimele zile, vara a fost surprinzătoare, iar temperaturile au depășit cu mult 35 de grade. Însă, azi, termometrele au arătat și cu 15 grade mai puțin decât zilele trecute, semn că vremea este extrem de capricioasă. 

Miercuri a fost o zi nefastă din punct de vedere al vremii. Canicula s-a transformat în vijelie, iar ploile abundente și rafalele de vânt au făcut ravagii. Toată țara a avut de suferit, iar în unele zone s-au înregistrat victime în rândul persoanelor.

Ploile torențiale nu a venit singure, ci au fost însoțite de grindină. Transportul pe calea ferată a fost îngreunat din cauza că vântul a rupt copacii care au căzut pe liniile ferate. Din cauza vijeliilor, trei persoane au murit.

Pe Transalpina, o femeie de 64 de ani a murit după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla. În Botoșani, o femeie și fratele ei au murit după ce s-au ascuns de furtună sub un copac. Ambii au loviți de un fulger și nu au mai avut scăpare.

Bilanț devastator. Furtuna a făcut ravagii în România, iar trei persoane au murit

Temperaturile au scăzut sub 25 de grade

Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert în care îl sfătuiau pe cetățeni să stea în casă. Nici Capitala nu a fost ferită de vremea rea. Pe seară, norii s-au rupt deasupra Bucureștiului, iar temperaturile au scăzut brusc sub 25 de grade.
Din cauza ploii abundente, șoferii s-au deplasat cu greu pe străzile din Capitală, circulând bară la bară.
Județele Ilfov, Călărași și Giurgiu au fost sub incidența codului roșu de vijelii. Și, tot aseară, apelurile la 112 au curs pe bandă rulantă. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că doar în 24 ore au intervenit la 2.000 de cazuri.
În tot acest timp, bilanțul în urma vijeliei a fost unul destul de tragic. Vijelia a afectat 14 blocuri, 36 de case și peste 100 de mașini.

Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro